Nederland uit top-twintig op FIFA-ranking door IJsland

18 januari 2018, 10:11   Bijgewerkt: 18 januari 2018, 10:18

Het Nederlands elftal is, zonder te voetballen, één plekje gedaald op de FIFA-ranking en staat daardoor niet meer bij de beste twintig landen (21ste). Doordat andere landen wel in actie kwamen de afgelopen maand, is Oranje ingehaald door IJsland op de FIFA-wereldranglijst. Duitsland blijft 'gewoon' de koploper van de lijst.

Sowieso zijn er geen veranderingen in de eerste tien landen. Dat betekent dat Brazilië (tweede) en Portgual (derde) de top-drie compleet maken. De grootste stijger is Kuwait, die vijftien plekken opschuift (naar 174), maar nog altijd geen grote rol van betekenis speelt. Tunesië verzamelde sinds de laatste ranglijst in december de meeste punten (77).

Verder stijgt Kroatië twee plekken (naar de vijftiende plaats) en dat gaat ten koste van Mexico en Engeland. Tunesië (van 27 naar 23) komt dichterbij Nederland en El Salvador zit bij de beste honderd ploegen (naar de negentigste plaats). Ook voor Palestina is er goed nieuws: zij hebben met de 75ste plaats de beste klassering ooit. Suriname is de grootste zakker: zij zakken van de 128ste naar de 160ste plek. 

Check hier de hele FIFA-ranking

Hoe werkt de wereldranglijst van de FIFA precies?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen