De Jong kijkt uit naar debuut: "Afgelopen periode succesvol"

18 januari 2018, 19:51   Bijgewerkt: 18 januari 2018, 20:05

Jean-Paul de Jong zit vrijdag voor het eerst als hoofdtrainer op de bank tijdens een competitieduel van FC Utrecht. De Domstedelingen beginnen aan de tweede seizoenshelft met een thuiswedstrijd tegen AZ. De opvolger van de naar Ajax vertrokken Erik ten Hag heeft er vertrouwen in.

FC Utrecht hervat de competitie als nummer zes op de ranglijst terwijl AZ derde staat. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt tien punten. "De koers die we de afgelopen periode hebben gevaren, is succesvol gebleken. Daarop moeten we nu voortborduren. We moeten van goed naar goud", zegt De Jong op de website van FC Utrecht. "Om die stap te maken, hebben we de focus in de afgelopen twee weken onder meer gelegd op het inslijpen van accenten die onze speelwijze meer variabel kunnen maken."

Voor De Jong betekent het duel met AZ zijn debuut als hoofdtrainer bij Utrecht. "Ik heb er zin in. Het is mooi te kunnen werken met mensen in wie ik vertrouwen heb. De Nieuwjaarsreceptie eerder deze week voelde als een warm welkom. Ik heb vertrouwen in de komende maanden en het is zaak dat we dat vertalen naar de prestaties op het veld."

FC Utrecht moet Patrick Joosten, Anouar Kali, Simon Makienok en Jean-Christophe Bahebeck missen vanwege blessures. Rico Strieder ontbreekt tijdens het treffen met de Alkmaarders vanwege een schorsing.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen