Jol: "Opvallend: Ajax terug naar trainer zonder Cruijff-stijl"

19 januari 2018, 08:42   Bijgewerkt: 19 januari 2018, 08:47

Martin Jol vindt de aanstelling van Erik ten Hag bij Ajax opmerkelijk. De 62-jarige Hagenaar constateert dat de nieuwe trainer van de Amsterdammers niet denkt via het gedachtegoed van Johan Cruijff. Jol zwaaide in het verleden ook de scepter in de Arena.

"Het is natuurlijk zeer opvallend dat Ajax nu is teruggekeerd naar een situatie met een trainer die niet in de Cruijff-stijl denkt", zegt Jol tegen de NOS. "Iemand die bijvoorbeeld 4-4-2 met een ruit op het middenveld laat spelen, of vaak met drie of vijf man achterin."

Jol was in het seizoen 2009/2010 trainer van Ajax, maar werd in het seizoen daarna ontslagen en opgevolgd door Frank de Boer. "Als ik terugdenk aan mijn Ajax-tijd, dan denk ik dat er mensen zijn die tegen Ten Hag hebben gezegd: we hebben wel vier of vijf goede spelers op de flanken lopen. Ik hoop niet dat je het in je hoofd haalt op om dezelfde wijze te gaan spelen zoals bij FC Utrecht. Maar zeker weten doe ik dat niet."

Op dit moment is Jol zo'n anderhalf jaar clubloos. Zijn laatste klus was in Egypte bij Al-Ahly. Sindsdien bleef het stil rondom de trainer. "Ik zit niet meer de hele dag bij de telefoon. Ik heb heel lang in het vak gezeten en hoef niet meer te werken. Maar ik vind het nog wel heel leuk om te trainen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen