Transfer minderjarige Traoré brengt Chelsea in het nauw

19 januari 2018, 09:25

Engelse grootmacht Chelsea moet vrezen voor een transferverbod. The Blues liggen onder het vergrootglas van de FIFA vanwege het vastleggen van minderjarige spelers. Jeugdfoto's van voormalig Ajax-aanvaller Bertrand Traoré vormden de aanleiding voor een grootschalig onderzoek door de wereldvoetbalbond.

De FIFA houdt zich al sinds september bezig met het onderzoek naar de werkwijze van de Londenaren. Chelsea houdt bij hoog en laag vast dat Traoré pas is gecontracteerd na zijn achttiende verjaardag. Uitgelekte foto's zouden echter een heel ander beeld schetsen: Traoré kwam als zestienjarige jongen al in actie tegen Arsenal. Het betrof hier een niet-officiële wedstrijd.

Traoré is inmiddels alweer verkocht aan Olympique Lyon, maar hij kan Chelsea middels een transferverbod nog wel duur komen te staan. Traoré zou volgens The Guadian namelijk één van vele overtredingen zijn. De regerend kampioen is echter niet van plan een mogelijke schorsing zonder slag of stoot te accepteren.  De club heeft al laten weten tot aan het CAS te willen procederen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen