Houd van je auto zoals voetballers dat ook doen

19 januari 2018, 11:36   Bijgewerkt: 28 oktober 2019, 14:31

Voetballers zijn niet alleen gek van voetbal, maar ook hebben veel spelers een grotere passie voor auto's dan je zou denken. De Graafschap-trainer Henk de Jong handelde vroeger in Porsches, Samuel Eto'o bedong dat hij voor elk doelpunt bij FC Barcelona een spiksplinternieuwe auto kreeg en 81-voudig international Nigel de Jong is naast verdedigende middenvelder ook 'gewoon' autohandelaar.

Vol passie en met veel liefde gaat hij met zijn exclusieve auto's om. Lamborghini's, Range Rover, Bentley's: alle merken staan glimmend en zonder krasjes in de lak in zijn garage. Bolides zoals deze moet je heel goed verzekeren: áls er iets mee gebeurt, wil je niet je hele investering meteen kwijt zijn. 

Niemand wil natuurlijk schade aan zijn auto, maar als het je toch overkomt, is het wel zo prettig als je zo weinig mogelijk kosten van de reparatie hebt. Een enkele verzekeraar biedt je zonder extra kosten een eigen risico van nul (!) euro. Zo kom je niet voor financiële verrassingen te staan als er iets gebeurt. Zeker niet als je een kostbare bolide uit de garage van 'Karate kid' De Jong hebt aangeschaft. 

Ook is het heel prettig dat je gewoon ritjes kan blijven maken, als je auto gerepareerd wordt bij één van de aangesloten bedrijven van je autoverzekeraar. Je krijgt namelijk bij sommige verzekeraars vervangend vervoer bij reparatie. Als je dus in de auto naar Ajax, Feyenoord of het 1. FSV Mainz van De Jong wilt, is dat geen enkel probleem. Dan ben je toch nog op tijd in het stadion!

Een tip: check regelmatig of je bij je huidige verzekeraar nog goed zit. Zo zorg je ervoor dat je ten allen tijde veilig en goed verzekerd bent. Dan kun je houden van je auto('s), zoals voetballers dat ook doen. En of er nu iets of hopelijk jarenlang helemaal niets gebeurt met je wagen: een uitgebreide autoverzekering afsluiten is altijd een goed idee.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen