Van Peppen en El Makrini: "Roda JC hoort in de Eredivisie"

19 januari 2018, 11:10

Met slechts elf schamele punten uit zeventien Eredivisie-treffen moet Roda JC serieus vrezen voor degradatie. Roda-spelers Ard van Peppen en Mohamed El Makrini zien dit gitzwarte scenario echter niet zonder slag of stoot werkelijkheid worden. "Roda JC móet in de Eredivisie blijven. Dáár hoort deze club namelijk absoluut thuis!", laat El Makrini via de clubsite in duidelijke bewoordingen weten.

"We hebben genoeg ervaring in ons team, jongens die niet snel in paniek raken en weten wat er van hen wordt verlangd. In deze situatie is dat echt noodzakelijk. Daarom gaan we ons in ieder geval handhaven, op welke manier maakt me niets uit", licht de middenvelder zijn eerdere stellingname verder toe. Volgens hem speelden de Limburgers in het gros van de wedstrijden acceptabel voetbal, maar vergaten ze zichzelf te belonen.

Hij acht het aanstaande thuisduel tegen de huidige nummer zestien van de Eredivisie, FC Twente, van levensbelang. "Het wordt echt tijd dat we onszelf belonen en punten gaan pakken. De wedstrijd tegen FC Twente is superbelangrijk en van levensbelang. Winst is echt noodzakelijk en wanneer dat lukt, gaat iedereen die Roda JC een warm hart toedraagt er weer in geloven", legt El Makrini uit.

Verdediger Ard van Peppen sluit zich in gesprek met de NOS volledig bij deze stellingname aan. Hij vindt zichzelf daarnaast ook op persoonlijk vlak zeker Eredivisie-waardig. Hij verwacht dat zijn huidige plek langs de zijlijn daar op korte termijn geen verandering in brengt. "Ik hoop dat het niet zo snel aftakelt als je even niet speelt. De trainer kiest nu voor een ander en dat is vervelend voor mij. Maar dat hoort bij voetbal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen