Fernandinho blijft Manchester City en Guardiola langer trouw

19 januari 2018, 11:56

Na de eerdere contractverlenging van Nicolas Otamendi heeft Manchester City ook het contract van een andere steunpilaar verlengd: Fernandinho blijft met zijn nieuwe verbintenis tot medio 2020 aan de Citizens verbonden. De huidige koploper in de Premier League heeft het ondertekenen van dit nieuwe dienstverband vandaag (vrijdag) zelf wereldkundig gemaakt.

Fernandinho kwam in 2013 over van het Oekraïnse Shakhtar Donetsk. Hij ontwikkelde zich in de afgelopen seizoenen tot een vaste waarde op het middenveld. Dit seizoen kwam de Braziliaan bijvoorbeeld al weer tot dertig optredens in alle competities. Hij krijgt daarbij het vertrouwen van Pep Guardiola, die hem recentelijk nog "één van de beste verdedigende middenvelders ter wereld" noemde.

Dit vertrouwen is volgens Fernandinho geheel wederzijds. Sterker nog, Guardiola speelde een grote rol in zijn contractverlenging. "Met Pep als manager ben ik er zeker van dat wij belangrijke prijzen kunnen winnen. En misschien nog wel belangrijker, dat we aanvallend voetbal blijven spelen. Deze club heeft een fantastische toekomst en daar wil ik graag zo lang mogelijk deel van uitmaken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen