Dankerlui klaar voor debuut: "Wil me bewijzen bij Willem II"

20 januari 2018, 14:17

Damil Dankerlui is blij met de kans die hij heeft gekregen bij Willem II. Als het een beetje meezit kan hij dit weekend in de Eredivisie tegen FC Groningen zijn debuut maken. De verdediger wil zich laten zien bij zijn nieuwe club. 

"Er waren meerdere clubs die interesse hadden, maar Willem II was het meest concreet", vertelt hij op de clubsite. "Hun visie en spelopvatting spraken me aan. Daar ben ik voor geboren. En ze boden me een contract voor langere duur aan. Daar spreekt vertrouwen uit, van beide kanten. Ik zit lekker vast."

In Tilburg heeft hij vooralsnog geen seconde spijt van zijn keuze. "Het zijn aardige jongens, iedereen is zichzelf. Een leuke groep. De trainingen zijn iets anders dan ik gewend was bij Ajax, maar dat is eigenlijk wel logisch: andere club, andere speelwijze. Wat ik graag meebreng vanuit Ajax is de durf om medespelers in iedere situatie aan te spelen."

De stap naar Willem II moet uiteindelijk zorgen dat Dankerlui de absolute top haalt. Zijn droomclub? "Uiteindelijk zou ik ooit in de Spaanse Primera Division actief willen zijn, daar past mijn spel wel. Maar eerst wil ik me bij Willem II bewijzen en speelminuten maken. De concurrentie is groot, maar dat vind ik wel gezond. Ik ben heel blij dat ik hier ben en ik ben er klaar voor."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen