Ten Hag is er klaar voor: "Als trainer ben je geen tovenaar"

19 januari 2018, 14:25   Bijgewerkt: 19 januari 2018, 18:59

Veel tijd had Erik ten Hag niet om het elftal van Ajax naar zijn hand te zetten, omdat de coach zondag met zijn team al vol aan de bak moet in de eerste wedstrijd na de winterstop. De oefenmeester heeft veel zin in De Klassieker tegen Feyenoord en benadrukt dat er geen wonderen van hem mogen worden verwacht. "Het is onmogelijk om zo'n korte tijd al dingen naar mijn hand te zetten."

De van FC Utrecht overgekomen trainer stond deze week met een gretige groep op het veld, zo gaf hij aan bij de persconferentie in aanloop naar 'Feyenoord'. "Ik ben er klaar voor en de groep ook. Ze hebben er vertrouwen in, dat zie ik aan hun reactie en aan de drive en ambitie." Ten Hag kent het belang van de wedstrijd van zondag. "De Klassieker heeft een speciale lading. Amsterdam versus Rotterdam. De rivaliteit is hoog. Het is logisch dat de adrenalinefactor in zo'n wedstrijd nog hoger ligt."

Wöber fit

Een meevaller voor Ten Hag is de fysieke gesteldheid van Maximilian Wöber, die fit genoeg is om zondag te spelen. De Oostenrijker werd vorige week in het oefenduel met Duisburg nog voortijdig gewisseld. "We haalden hem vorige week uit voorzorg naar de kant, wilden absoluut geen risico met hem nemen. Het was ook al zijn tweede duel van de middag, nadat hij tegen Lyngby even had gespeeld."

Omdat Kasper Dolberg net als Daley Sinkgraven en Nick Viergever nog geblesseerd is, is de kans groot dat Klaas-Jan Huntelaar in de basis zal starten tegen Feyenoord. De spits maakt vooralsnog een goede indruk op Ten Hag. "Ik ben zeker tevreden over hem. Hij maakt altijd veel goals, maar laat ook anderen beter renderen. Hij zet ook spelers neer en is een verlengstuk voor mij als trainer."

Lees ook: Dit deden de voorgangers van Ten Hag bij hun debuut

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen