Sparta kan beschikken over Ahannach, Garcia mist bij Excelsior

19 januari 2018, 18:57

Sparta kan zondag in de stadsderby tegen Excelsior beschikken over Soufyan Ahannach. De huurling van Brighton & Hove Albion trainde vrijdag mee, en is wedstrijdfit. Dick Advocaat kan de 22-jarige aanvaller op meerdere posities kwijt.

Ahannach kan op 'tien' uit de voeten, maar ook op de flanken. "Of op de bank", aldus de grappende Advocaat, geciteerd door RTV Rijnmond. De Kleine Generaal zal Yigithan Güveli niet meer begroeten op Het Kasteel. De huurovereenkomst met Fenerbahçe is verscheurd, zo maakte Sparta vrijdag bekend.

Advocaat: "Wel proberen we nog een verdediger binnen te halen om de defensie te versterken. Of op het middenveld. Afhankelijk van wat op ons af komt. Maar het zijn meestal niet de beste spelers die beschikbaar zijn. Ja, Maher had ik er graag bij gehad. Heb twee keer met hem gesproken, maar hij is naar Twente gegaan."

 

Excelsior nog zonder Garcia

Excelsior huurt Levi Garcia, maar hij is voor zondag nog niet speelgerechtigd. De AZ-huurling is het enige wapenfeit tot nu toe van de Kralingers op de transfermarkt. De ploeg van Mitchell van der Gaag speelde een goede eerste seizoenshelft en wil die een vervolg geven.

"We hebben een goed trainingskamp achter de rug en voor ons wordt het zondag de eerste wedstrijd waarin we kunnen zien hoe we er nu voorstaan", aldus Van der Gaag op de website van Excelsior. "Sparta heeft die eerste wedstrijd al gespeeld, maar wij moeten het nog laten zien. Los daarvan is de wedstrijd tegen Sparta altijd een duel met grote belangen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen