Cyriel Dessers redt punt voor FC Utrecht tegen AZ

19 januari 2018, 22:02

Cyriel Dessers heeft FC Utrecht aan een punt geholpen tegen AZ. Het debuut van clubicoon Jean-Paul de Jong als hoofdtrainer van 'zijn' Utrecht had slechter kunnen aflopen als de bezoekers door hadden gedrukt na de openingstreffer van Jonas Svensson. Dessers deed de Alkmaarders echter pijn met een lage schuiver: 1-1.

Vooral bij FC Utrecht was er behoorlijk veel gebeurd rondom de jaarwisseling. Erik ten Hag vertrok naar Ajax, zijn opvolger Jean-Paul de Jong zat tegen AZ voor het eerst op de bank. Daarnaast wordt er gespeculeerd over een vertrek van Zakarya Labyad en kondigde Yassin Ayoub zijn transfervrije overgang naar Feyenoord aan.

Goed voetballen was in Utrecht echter bijna niet mogelijk. Voor het veld in Stadion Galgenwaard was de winterstop duidelijk wat te kort. De mat had veel weg van een toendra. Op die ondergrond kwam de thuisploeg in eerste instantie het beste uit de verf. Het directe voetbal in combinatie met strijd én de klasse van Labyad gaf de Domstedelingen in het eerste half uur de overhand.

Sander van de Streek liet in die fase de beste kans liggen na voorbereidend werk van Labyad. De hangende linksbuiten soleerde zich langs twee man en zag zijn collega vrijstaan op de rand van de zestien. Van de Streek schoot de bal net voorlangs, met doelman Marco Bizot als aandachtig toeschouwer. Ook bij een kopkans van Willem Janssen, na een scherp aangesneden vrije trap van Ayoub, hoefde Bizot niet in actie te komen.

Voor het doel van Utrecht-doelman David Jensen werd het pas aan het einde van de eerste helft wat drukker. In het eerste half uur hadden de bezoekers weinig in te brengen. Alleen de Noorse krachtmensen Fredrik Midtsjø en Jonas Svensson leken zich goed te voelen op kale grasvlakte. Svensson vormde een goede tandem op rechts met Alireza Jahanbakhsh, Midtsjø was overal op het veld te vinden. Zelfs voor het doel, maar daar kreeg zijn voet niet goed tegen de bal na een snelle counter van AZ. Ook loopwonder Guus Til kwam niet tot een gevaarlijke doelpoging na een lage voorzet van Svensson.

Die missers kwamen AZ duur te staan toen Utrecht meer risico ging nemen. Urby Emanuelson moest plaatsmaken voor spits Cyriel Dessers en de Belg liet zijn eerste grote kans niet onbenut: 1-1. Doelman David Jensen (uitgooi), Gyrano Kerk (sprint en lage voorzet) en Labyad (overstapje) stelden Dessers in staat om de bal onder Bizot door te schuiven. Jean-Paul de Jong leek zelfs even op weg naar zijn eerste overwinning als hoofdtrainer van Utrecht, maar het tweede doelpunt bleef uit.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Utrecht: David Jensen 6, Mark van der Maarel 6.5, Ramon Leeuwin 6.5, Willem Janssen 7, Robin van der Meer 6, Yassin Ayoub 5.5, Sean Klaiber 6, Urby Emanuelson 4 (56. Cyriel Dessers 7), Sander van de Streek 5.5 (64. Odysseus Velanas 6), Zakarya Labyad 7 (95. Lukas Görtler -), Gyrano Kerk 6

AZ: Marco Bizot 6, Jonas Svensson 7.5, Ricardo van Rhijn 6, Stijn Wuytens 7, Thomas Ouwejan 6, Fredrik Midtsjø 7.5, Guus Til 5.5, Teun Koopmeiners 6.5, Alireza Jahanbakhsh 6, Wout Weghorst 5, Jeremy Helmer 4.5 (77. Oussama Idrissi -)

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen