Dortmund loopt bij Hertha weer tegen puntenverlies aan

19 januari 2018, 22:18   Bijgewerkt: 19 januari 2018, 22:35

Borussia Dortmund is er opnieuw niet in geslaagd om drie punten te pakken. Na het gelijkspel tegen VfL Wolfsburg van afgelopen speelronde kwam de ploeg van Peter Stöger vrijdag niet verder dan 1-1 op bezoek bij Hertha BSCPierre-Emerick Aubameyang ontbrak opnieuw.

Aubameyang ontbrak op bezoek bij Hertha vanwege de transferperikelen. Zonder de spits had Borussia Dortmund het lastig. Hertha stond achterin goed en kwam in de eerste helft eigenlijk nauwelijks in de problemen. Een minuut na rust kwam Hertha zelfs op voorsprong. Het was Davie Selke die op aangeven van Valentino Lazaro de openingstreffer binnenschoot.

Na een uur dacht Hertha de tweede van de avond binnen te schieten, maar Duda zag zijn treffer afgekeurd worden vanwege buitenspel. Dortmund ging daarna nadrukkelijk op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam er ook, mede dankzij het zeventienjarige talent Jadon Sancho. Hij legde de bal mooi neer bij de tweede paal waarna Shinji Kagawa binnen kon koppen.

Een zege wist Dortmund er vervolgens niet meer uit te spelen. Door het gelijkspel blijft de ploeg van Stöger op de derde plaats staan. Wanneer Schalke 04 minimaal een punt pakt tegen Hannover 96 zijn zij echter de nieuwe nummer drie.