Leipzig verliest bij Freiburg, Leverkusen nu tweede

20 januari 2018, 17:28   Bijgewerkt: 20 januari 2018, 18:11

Er heeft zaterdag een wisseling van de wacht plaatsgevonden in de top van de Bundesliga. RB Leipzig was lange tijd de nummer twee achter Bayern München, maar heeft die positie over moeten dragen aan Bayer Leverkusen. Leipzig ging met 2-1 ten onder bij SC Freiburg, terwijl Bayer Leverkusen comfortabel met 1-4 zegevierde bij 1899 Hoffenheim. Ondertussen boekte Nigel de Jong een overwinning met FSV Mainz 05.

SC Freiburg - RB Leipzig 2-1

RB Leipzig is bezig aan een slechte serie in de Bundesliga. Slechts één van de laatste vijf Bundesliga-duels eindigde in een overwinning en ook zaterdag werd er niet gewonnen. Op bezoek bij laagvlieger SC Freiburg ging de nummer twee van vorig seizoen met 2-1 onderuit. Timo Werner zette de bezoekers nog wel op voorsprong, maar Freiburg sloeg in de slotfase keihard toe. Janik Haberer en Robin Koch lieten de supporters van de thuisclub juichen: 2-1.

1899 Hoffenheim - Bayer Leverkusen 1-4

Door het verlies van Leipzig staat Bayer Leverkusen nu tweede in de Duitse competitie: het team van Heiko Herrlich won zaterdag knap met 1-4 bij 1899 Hoffenheim. Leon Bailey (hakbal), Julian Baumgartlinger en Lucas Alario zorgden voor een 0-3 tussenstand in de zeventigste minuut. Een doelpunt van Adam Szalai was in de slotfase slechts een doekje voor het bloeden voor Hoffenheim. Zeker omdat Lucas Alario er vervolgens ook nog 1-4 van maakte.

FSV Mainz 05 - VfB Stuttgart 3-2

Nigel de Jong heeft zijn eerste overwinning in dienst van FSV Mainz 05 te pakken. Gemakkelijk ging het niet, maar de nummer vijftien van het klassement legde promovendus VfB Stuttgart met 3-2 over de knie. Beide clubs staan daardoor nu op twintig punten. De Jong, die vorige week debuteerde met een nederlaag, kreeg zaterdag een gele prent van de arbiter.

VfL Wolfsburg - Eintracht Frankfurt 1-3

Mede door een doelpunt van Sébastien Haller, die in de achttiende minuut de score opende, heeft Eintracht Frankfurt de drie punten opgehaald bij het VfL Wolfsburg van basisklant Paul Verhaegh. Haller en Timothy Chandler zorgden al na 22 minuten voor een 0-2 voorsprong, maar Maximilian Arnold bracht de spanning in de 66ste minuut volledig terug. Invaller Luka Jovic loodste Frankfurt, dat speelde zonder Jetro Willems, in de slotfase in veilige haven: 1-3.

Overige uitslag:

Borussia Mönchengladbach - FC Augsburg 2-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen