Perfecte hattrick Agüero loodst City langs Newcastle

20 januari 2018, 20:27   Bijgewerkt: 20 januari 2018, 20:36

Vorige week ging Manchester City voor het eerst in dit Premier League-seizoen onderuit, maar zaterdag heeft de koploper weer drie punten gepakt. Promovendus Newcastle United bleek niet opgewassen tegen de dadendrang van Sergio Agüero. De Argentijn maakte een perfecte hattrick, door met het hoofd en met zijn linker- en rechtervoet te scoren: 3-1.

Bij City begon oud-PSV-speler Oleksandr Zinchenko in de basis. Hij zag dat Agüero na 34 minuten de score opende door raak te koppen na een mooie voorzet van Kevin De Bruyne. In de 63ste minuut verdubbelde de Argentijn de marge door een penalty te benutten. Newcastle-keeper Karl Darlow toucheerde de inzet nog wel, maar kon een doelpunt niet voorkomen. City zat door de 2-0 voorsprong in een zetel, maar moest vier minuten later ineens de aansluitingstreffer incasseren. Jacob Murphy verschalkte Ederson met een uitstekende stift.

Newcastle slaagde er echter niet in om te stunten omdat wederom Agüero trefzeker was. Tien minuten voor tijd maakte hij de 3-1, maar dat was vooral te danken aan Leroy Sané. De Duitser omspeelde de defensie van Newcastle en bood Agüero vervolgens een niet te missen kans.

Door de winst bedraagt de voorsprong van Man City op Manchester United weer twaalf punten. Voor Newcastle, dat vijftiende staat, is er een einde gekomen aan een ongeslagen reeks van drie Premier League-wedstrijden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen