Oranje-vrouwen beginnen 2018 met verlies in Spanje

20 januari 2018, 20:39   Bijgewerkt: 20 januari 2018, 20:59

Het Nederlands vrouwenelftal is er zaterdagavond niet in geslaagd de oefenwedstrijd met Spanje in winst om te zetten. De Spanjaarden wonnen met 2-0. Voor de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman betekende het de eerste nederlaag sinds juni van afgelopen jaar.

Spanje liet de eerste grote kans van de wedstrijd noteren. Olga Garcia Perez raakte eerste de paal en in de rebound bracht Sari van Veenendaal redding. Vivianne Miedema kreeg met een half uur op de klok twee goede kansen. Haar afstandsschot ging maar net naast en bij de tweede poging stuitte ze op de Spaanse doelverdediger.

In de tweede helft was Nederland dichtbij de openingstreffer. Lieke Martens dribbelde door de Spaanse verdediging en wist vervolgens Lineth Beerensteyn te bereiken. De Spaanse keeper stond daarbij opnieuw in de weg. Drie minuten later was het aan de andere kant wel raak. Putellas zette Spanje uit een corner op voorsprong. De vraag was daarbij of de bal inderdaad over de lijn was geweest, maar de scheidsrechter oordeelde van wel.

In de slotfase betekende een goede vrije trap van Merel van Dongen nog bijna de gelijkmaker, maar ook die bal ging er niet in. De tweede voor Spanje kwam er nog wel. Gili profiteerde van een fout van Van Dongen en bepaalde zo de eindstand op 2-0.