Snelle treffer Mokhtar genoeg voor Zwolse zege op NAC

20 januari 2018, 21:50

PEC Zwolle is 2018 goed begonnen door in eigen huis degradatiekandidaat NAC Breda met 1-0 te verslaan. Een vroege goal van Youness Mokhtar was daarvoor genoeg, al in de tweede minuut trof hij doel met een afstandsschot. PEC Zwolle slaagde er niet in om het duel op sloot te gooien en daardoor had NAC zomaar met een puntje weg kunnen gaan, maar uitblinker Diederik Boer redde onder meer vlak voor tijd op de inzet van invaller Paolo Fernandes.

Natuurlijk wilden zowel PEC Zwolle als NAC Breda goed aan de tweede seizoenshelft beginnen. PEC had een geweldig eerste halfjaar gehad, met 33 punten uit achttien wedstrijden. Wel ging de laatste met 4-0 verloren bij ADO Den Haag. NAC was de nummer vijftien, had zestien punten en won dit seizoen pas één uitwedstrijd.

Het winnen van de tweede uitwedstrijd was voor NAC al na twee minuten een zeer zware opgave. Youness Mokhtar kreeg op 29 meter van de goal alle tijd en ruimte om uit te halen. Zuiver, maar niet heel hard, schoot hij de bal in de hoek. Het leek een houdbare poging, maar Mark Birighitti kwam er niet bij. De manier waarop Mokhtar het doel van NAC onder vuur nam, was een voorbode voor de rest van de eerste helft.

PEC was dominant en had weinig van NAC te vrezen. De Brabanders waren onmachtig en iedere keer snel de bal kwijt. Tot vlak voor rust. Manuel Garcia zette met een slim balletje Thierry Ambrose vrij voor PEC-keeper Diederik Boer. Ambrose controleerde de bal met de borst en wilde Boer vervolgens verschalken met een lobje, maar Boer ontving de bal recht in zijn handen.

De kans van Ambrose gaf aan dat NAC nog lang niet uit de wedstrijd was en zo ging dat ook in de tweede helft. PEC was daarin opnieuw gevaarlijk via afstandsschoten en kreeg via een individuele actie van Mokthar de grootste kans op 2-0, maar liet na om NAC de genadeklap uit te delen. De ploeg van Rob Penders (Stijn Vreven was geschorst) kreeg zo nog de nodige kansen op de 1-1, maar ook die viel niet.

Diederik Boer was daarin de doorslaggevende factor. De keeper van PEC stopte een prima schot van Mounir El Allouchi, maakte door ver voor zijn doel te keepen counters van NAC onschadelijk en bokste een kwartier voor tijd een knal van José Angelino uit de korte hoek. Het ultieme moment voor de doelman kwam echter twee minuten voor tijd. Invaller Paolo Fernandes legde aan vanaf randje zestien, maar de Zwolse doelman keerde het schot met zijn voet. Zo hield hij Zwolle op de been en was hij de uitblinker bij de 1-0 overwinning van Zwolle op NAC. PEC heeft nu 36 punten, meer dan het totaal van vorig seizoen.

 

Opstellingen en beoordelingen*

PEC Zwolle: Diederik Boer 7,5, Kingsley Ehizibue 6, Dirk Marcellis 6, Philippe Sandler 6,5, Bram van Polen 6, Mustafa Saymak 5,5 (90+2. Erik Bakker -), Rick Dekker 5,5, Ryan Thomas 6,5, Younes Namli 5 (90+1. Wouter Marinus -), Terell Ondaan 5,5 (79. Stef Nijland -), Youness Mokhtar 6.

NAC Breda: Mark Birighitti 4, Fabian Sporkslede 4,5, Bart Meijers 5, Pablo Mari 5,5, José Angelino 6,5, Gianluca Nijholt 4,5 (75. Karol Mets -), Rai Vloet 5 (79. Richelor Sprangers -), Manuel Garcia 5,5, Giovanni Korte 5 (68. Paolo Fernandes, ), Thierry Ambrose 5, Mounir El Allouchi 5,5.

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling [photo,111424,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen