Boeiende puntendeling in Den Haag tussen ADO en VVV

20 januari 2018, 21:58

Een vooral in het laatste kwartier vermakelijke wedstrijd tussen ADO Den Haag en VVV-Venlo heeft geresulteerd in een 1-1 gelijkspel. De gasten kregen zeker in de slotfase kansen op meer, maar beide elftallen mogen tevreden zijn met een punt. 

Het duel der middenmoters telde één echt grote verrassing in de opstelling. De pas negentienjarige Shaquille Pinas nam naast cultheld Tom Beugelsdijk plaats in de Haagse defensie. VVV trad ondanks de beschikking over aanvallende nieuwkomers Emil Riis Jakobsen en Romeo Castelen (oud-speler van ADO) aan met de vertrouwde namen. Maurice Steijn was weer terug in Den Haag, maar door een schorsing nam hij plaats op de tribune en was Jay Driessen weer de man op de bank.

ADO had voornamelijk de bal aan het begin van de wedstrijd. Toch had VVV al vroeg op voorsprong kunnen komen. Een verre uittrap van Lars Unnerstall zorgde ervoor dat Lennart Thy vrij kon uithalen, maar de Duitser – die de laatste wedstrijd voor de winterstop een hattrick maakte tegen Heracles Almelo – schampte slechts de bal.

Na een kwart wedstrijd kwam de thuisploeg op voorsprong. Unnerstall werkte een hoekschop niet echt lekker weg. Danny Bakker schoot vervolgens op doel, maar door een knappe hakbeweging van Bjørn Johnsen verdween de bal in het net. Voor de Noor is het al zijn achtste treffer van dit Eredivisieseizoen. Torino Hunte had even later na een uitstekende voorzet van Thy binnen moeten werken, maar ook hij raakte de bal slecht.

Van een Limburgs slotoffensief tijdens het Haags Kwartiertje leek lange tijd geen sprake, totdat de 34-jarige Romeo Castelen van Driessen zijn debuut mocht maken. De oud-speler van ADO is na vele omzwervingen weer in de Eredivisie te bewonderen. Prompt ontstonden er kansen voor Van Crooij en Opoku. Laatstgenoemde stond vlak voor tijd ineens 1-op-1 met Robert Zwinkels en bleef heel rustig: 1-1. Vervolgens hadden de gasten nog gigantische mogelijkheden op de driepunter. Ralf Seuntjens had moeten scoren, maar via Zwinkels ging de bal met een boog over.  

Gescoord werd er niet meer, waardoor een puntendeling in Den Haag een feit was. Pijn op de ranglijst ondervinden ze allebei niet echt, maar vooral de Venlose zijde zal balen dat ze zo laat pas goed voetbalden. Het goede debuut van Castelen, het late doelpunt van Opoku en het feit dat ook de vijfde wedstrijd onder leiding van Driessen geen nederlaag opleverde, zullen de terugreis naar Venlo toch een beetje draaglijk maken.

Opstellingen en beoordelingen*

ADO: Robert Zwinkels 6,5; Tyronne Ebuehi 6, Tom Beugelsdijk 6,5, Shaquille Pinas 6,5 (80. Thomas Meissner -) , Aaron Meijers 7; Lex Immers 6, Abdenasser El Khayati 6,5, Danny Bakker 6; Sheraldo Becker 6 (54. Elson Hooi 4,5), Bjørn Johnsen 7, Erik Falkenburg 6

VVV: Lars Unnerstall 6; Moreno Rutten 6 (66. Tristan Dekker 7), Jerold Promes 6 (77. Romeo Castelen -) , Nils Röseler 6, Roel Janssen 5,5; Ralf Seuntjens 6, Damian Van Bruggen 6, Clint Leemans 6; Vito van Crooij 5, Lennart Thy 6, Torino Hunte 5 (67. Jonathan Opoku. 6,5)

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen