Negen man Valencia onderuit tegen laagvlieger Las Palmas

20 januari 2018, 23:57

Valencia lijkt de Spaanse titel definitief te kunnen vergeten. Op bezoek bij laagvlieger Las Palmas ging de nummer drie van de Primera División met 2-1 onderuit. Al vroeg in de tweede helft stond Valencia met tien man na een rode kaart voor Gabriel Paulista. De bezoekers eindigden het duel zelfs met negen man.

Valencia leek een makkelijke avond tegemoet te gaan toen Santi Mina al na vijf minuten de openingstreffer maakte. Las Palmas ging daarna dapper opzoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook. Na twintig minuten tikte Jonathan Viera van dichtbij de gelijkmaker binnen. 

Kort na rust ontving Paulista in korte tijd tweemaal geel. De eerste voor een overtreding waarna hij na commentaar op de arbiter kon inrukken. Las Palmas kreeg daarnaast ook nog een strafschop toegekend. Jonathan Calleri zette zijn ploeg vanaf elf meter vervolgens op 2-1.

Het lukte Valencia vervolgens niet om met tien man nog echt gevaarlijk te worden. Drie minuten voor tijd kreeg ook Ruben Vezo zijn tweede geel na een elleboogstoot. Door de nederlaag wordt het verschil met koploper FC Barcelona elf punten. De Catalanen komen zondag nog in actie tegen Real Betis. Valencia heeft een achterstand van drie punten op nummer twee Atlético Madrid. Las Palmas is door de zege hekkensluiter af en staat nu op plek negentien.

Villarreal - Levante 2-1

Nummer vier Villarreal deed goede zaken door in eigen huis Levante met 2-1 te verslaan. Na iets minder dan een half uur spelen ging de bal op de stip voor de thuisploeg. Manuel Trigueros opende vervolgens vanaf elf meter de score. Vijf minuten na rust verdubbelde Denis Cheryshev de score op aangeven van Enes Ünal. In de absolute slotfase kreeg ook Levante nog een strafschop. Roger maakte er 2-1 van, maar het mocht niet meer baten. Villarreal staat op de vierde plek met zes punten achterstand op nummer drie Valencia.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen