Van Persie laat miljoenen schieten: "Een weloverwogen keuze"

22 januari 2018, 07:42

Robin van Persie heeft miljoenencontracten laten schieten voor zijn terugkeer naar Feyenoord. Hij kon aan de slag in Engeland, Brazilië, de Verenigde Staten, het Midden-Oosten en Azië. Maar de topscorer aller tijden van Oranje tekent maandag zijn contract bij Feyenoord.

"Het geeft me een geweldig gevoel om hier mijn loopbaan waarschijnlijk te mogen afsluiten", zegt Van Persie in De Telegraaf. "Een weloverwogen keuze, waarbij voor het eerst het hele gezin een zwaardere stem heeft gehad."

Van Persie kiest voor het 'totaalplaatje' in plaats van miljoenensalarissen. "Ik wil onderdeel van het team zijn en op een natuurlijke manier spelers helpen. Ze moeten geen etiket op mij plakken. Ik wil onder geen beding hebben dat ze zeggen: 'Robin is de nieuwe leider'. Dat ik een goed voorbeeld wil geven hoe je leeft als prof en leeft voor het vak, vind ik alleen maar logisch."

Eerst neemt Van Persie de tijd om wedstrijdritme op te doen. De Rotterdammer speelde maanden niet, maar trainde tot eind december wel zes weken volledig mee bij Fenerbahçe. De afgelopen dagen trainde hij individueel. "Maar dat is nog niet de combinatie van trainen op hoog niveau met een elftal en wedstrijdminuten pakken. Daar snak ik naar."

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen