Van Hanegem: "Ik keek met plaatsvervangende schaamte"

22 januari 2018, 08:31

Willem van Hanegem is ontroerd door alle steunbetuigingen. In zijn wekelijkse column voor het Algemeen Dagblad spreekt De Kromme zijn waardering uit, maar blijft hij ondertussen onverminderd scherp. Van Hanegem is erg teleurgesteld in Feyenoord, dat zondag de Klassieker verloor van Ajax (2-0).

Van Hanegem maakte vorige week beken dat hij lijdt aan prostaatkanker. Om hem te steunen droegen de spelers van Ajax en Feyenoord bij opkomst shirts met 'Sterkte Willem'. "Ik wist er niets van en ik waardeer het enorm", schrijft Van Hanegem in het AD. "Zoals ik inmiddels ook de bossen bloemen in emmers moet zetten omdat thuis de vazen op zijn. En de enorme stapels kaarten waarin al die mensen mij beterschap wensen, het is ronduit fantastisch. Mijn dochter Alies heeft verteld wat er de afgelopen dagen allemaal aan steunbetuigingen op Twitter is verschenen, al die Marokkaanse jongens die op Facebook zeggen dat ze voor me zullen bidden. Ik ben er stil van, ik wil iedereen bedanken."

Plaatsvervangende schaamte

Op Tyrell Malacia na is Van Hanegem niet te spreken over de vertoning van Feyenoord in de Klassieker. "De nieuwe algemeen directeur Jan de Jong riep op de nieuwjaarsreceptie dat ze gingen jagen, jagen en nog eens jagen. De concurrentie zou het nog wel gaan beleven. Nou, ik heb het gezien. En bij De Tafel van Kees zat hij gisteren naast zijn grote vriend Kees Jansma ook weer de goednieuwsshow te verkondigen. Ik keek er met plaatsvervangende schaamte naar."

Voor komende woensdag tegen FC Utrecht verwacht de oer-Feyenoorder Robin van Persie, die maandag zijn contract tekent. "Ik snap niet dat er gisteren alweer werd gezegd dat het nog afwachten is hoe fit hij is, omdat ik Martin van Geel voortdurend heb horen roepen dat hij top- en topfit was. Ik kreeg zelfs het idee dat er niemand zo fit was als Van Persie. En nu het zover is, moeten ze het nog aankijken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen