Veltman: "Tagliafico is een absolute aanwinst en gaat er vol in"

23 januari 2018, 08:13

De eerste indrukken van kersvers Ajacied Nicolas Tagliafico zijn goed. Tijdens zijn debuut in de Klassieker tegen Feyenoord werd de linksback meteen uitgeroepen tot man van de wedstrijd. "Nico is een absolute aanwinst", aldus Joël Veltman.

Tagliafico verruilde begin deze maand Independiente voor Ajax en is onder Erik ten Hag direct uitgegroeid tot basisspeler. "Hij traint nu twee weken mee en dan zie je wel genoeg", aldus Veltman tegen het Algemeen Dagblad. "Ik hoor van onze aanvallers dat het niet lollig is om tegen hem één-tegen-één te staan. Je zag het ook tegen Feyenoord. Ballen die een beetje tussen de tegenstander en hem vallen, zijn altijd voor Nico. Hij gaat er vol in."

Ook Donny van de Beek is te spreken over Tagliafico. "De eerste dagen tijdens het trainingskamp in Portugal zag je direct dat hij aan de bal goed is, maar verdedigend ook. Hij is helemaal niet zo groot, maar gaat elk kopduel met volle overtuiging aan. Daarom wint hij dat soort duels vaak. Door sprongkracht, maar ook door wilskracht."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen