Feyenoord sluit partnership en gaat visie verspreiden in China

23 januari 2018, 10:06

Feyenoord gaat op de Chinese toer. De Rotterdammers hebben dinsdag in Beijing een strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten met Viva China. Samen gaan zij Feyenoord Viva Football Academy's opzetten in meerdere steden van China. Het contract heeft een duur van vijf jaar, met een optie voor nog eens vijf jaar.

Met de samenwerking wil Feyenoord een substantiële en structurele bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het Chinese voetbal. Viva China promoot een sportieve en gezonde leefstijl in China. Dit bedrijf legt in het hele land grote sportparken aan om sport toegankelijker te maken. Met de samenwerking met Feyenoord wordt vanaf volgende seizoen ook voetbal aangeboden.

In eerste instantie gaat Feyenoord adviseren over de aanleg en ontwikkeling van de voetbalfaciliteiten. Uiteindelijk is het plan om meerdere Feyenoord-trainers naar China te sturen om de visie van de Feyenoord Academey over te brengen, trainingsprogramma's op te stellen en Chinese coaches opleiden volgens de Feyenoord gedachte. Op de lange termijn ambiëren Feyenoord en Viva China zeven academy's te openen in het Aziatische land.

"Het is altijd het doel geweest van Feyenoord om onze voetbalfilosofie over de hele wereld te delen en coaches op te leiden volgens deze filosofie", zegt Mark Koevermans (foto), commercieel directeur van Feyenoord, op de website van de club. "Dat doen we al op heel veel plekken in de wereld, van Cuba tot Zuid-Afrika en van Canada tot Egypte, maar een internationale samenwerking van deze orde van grootte is voor ons een primeur. We kijken er erg naar uit om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het voetbal in China, dat hier een heel populaire sport is."

Feyenoord ziet het als een kans om de naam en het netwerk op en uit te bouwen. "Niet alleen op voetbalgebied is dit een fantastisch partnership, maar ook op financieel vlak", aldus Koevermans. Met de samenwerking zijn miljoenen gemoeid. "Uitspraken over bedragen doen we als club nooit, maar met dit partnership zetten we de komende jaren zeker weer een mooie stap in onze begroting. Deze samenwerking biedt op de lange termijn, naast het voetbal, mogelijk ook veel commerciële kansen voor Feyenoord, die we de komende periode gaan onderzoeken en hopelijk op de langere termijn kunnen benutten."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen