Van Persie krijgt gelijk plekje in wedstrijdselectie Feyenoord

23 januari 2018, 14:13

Robin van Persie is woensdag op bezoek bij FC Utrecht inzetbaar voor Feyenoord. De 34-jarige aanvaller zit bij de wedstrijdselectie, bevestigde Giovanni van Bronckhorst op de persconferentie. Van Persie begint echter niet in de basis. Dylan Vente vervangt de geschorste Nicolai Jørgensen.

Van Persie maakte maandag zijn terugkeer bij Feyenoord officieel. "Robin is fit en heeft twee dagen met ons meegetraind, maar kan nog geen negentig minuten spelen", aldus Van Bronckhorst. De keuzeheer van Feyenoord kiest voor de talentvolle Vente (18) als vervanger van Jørgensen. "Dat heeft hij voor de winterstop ook een aantal keer uitstekend gedaan."

Jørgensen, die door zijn rode kaart tegen Ajax één duel moet brommen, is de enige afwezige bij Feyenoord. De wedstrijd tegen Utrecht is een inhaalwedstrijd, omdat het treffen in december vanwege hevige sneeuwval werd afgelast. Feyenoord kan in de Galgenwaard de bittere nasmaak van de Klassieker wegspoelen. "De nederlaag tegen Ajax is aangekomen. We stonden compact, maar we waren aan de bal matig. De tweede helft gaven we te snel de goals weg", citeert RTV Rijnmond Van Bronckhorst.

Feyenoord speelt woensdag met rouwbanden, omdat voormalige middenvelder Reinier Kreijermaat op 82-jarige leeftijd is overleden. Van Bronckhorst: "Reinier Kreijermaat heb ik hier vaak gezien in De Kuip. Natuurlijk heb ik hem niet zien spelen. Zijn dood is een zwaar verlies, waar we bedroefd over zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen