FC Groningen wilde Eredivisiestart met een week uit te stellen

23 januari 2018, 15:16

FC Groningen heeft bij monde van Hans Nijland er alles aan gedaan om de Eredivisie zo laat mogelijk te beginnen in het nieuwe jaar. De besloten datum, vrijdag 10 augustus 2018, had niet de voorkeur van de noorderlingen. "Een meerderheid van de clubs was echter voor een start op 10 augustus", verklaart de algemeen directeur de keuze van de KNVB.

Op de clubsite gaat Nijland in op het feit dat de Eredivisie wederom vroeg in augustus van start gaat, iets waar hij al langer tegen [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/327117/de-teruglopende-publieke-belangstelling-is-een-wake-up-call/,_blank,protesteert]. "De KNVB had de clubs drie opties voorgelegd voor de aanvangsdatum van het nieuwe seizoen. Wij hebben voor een start op 17 augustus gestemd, het laatst mogelijke moment waarop de Eredivisie van start moest gaan. Het was van de drie beschikbare opties, in onze ogen de minst slechte", aldus Nijland. Uiteindelijk kwam een week eerder dus als meest gekozen datum uit de bus.

Om de Groninger fans tegemoet te komen, hoopt Nijland de eerste speelronde in elk geval buiten het eigen stadion te hebben. "Zodat zo min mogelijk vakantiegangers mogelijk een thuiswedstrijd moeten missen", legt hij uit. "In algemene zin pleiten wij er al veel langer voor de competitie pas te laten beginnen als de zomervakanties achter de rug zijn en het transferwindow gesloten is, dus per 1 september."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen