Man City heeft de eerste finaleplaats van het seizoen binnen

23 januari 2018, 22:45   Bijgewerkt: 23 januari 2018, 22:56

Het is Manchester City gelukt om af te rekenen met Bristol City in de halve finale van het League Cup-toernooi. De koploper van de Premier League won twee weken geleden thuis al met 2-1 van de Championship-ploeg en heeft dinsdag de return op vreemde bodem overleefd. Het duel op Ashton Gate eindigde in een 2-3 overwinning van The Citizens. Guardiola heeft zodoende zijn eerste finaleplaats als trainer van City binnen.

Twee weken geleden ging het zeer moeizaam voor Manchester City, dat de nummer vijf van het Championship pas in de slotfase op de knieën kreeg. De winnende goal werd toen gemaakt door Sergio Agüero en viel in blessuretijd. Ook vanavond ging het niet makkelijk voor de topploeg, maar toch sloot het team van Pep Guardiola het duel winnend af. Leroy Sané brak de ban in de 43ste minuut door te profiteren van geschutter in de defensie van Bristol.

Na de pauze maakte Agüero er 0-2 van door af te ronden na een uitstekende pass van Kevin De Bruyne. Daardoor werd er even aan een monsterscore geacht, maar Bristol gaf net als twee weken geleden niet op. Marlon Pack kopte in de 64ste minuut de 1-2 tegen de touwen en in de slotfase kwam de underdog zelfs langszij. Aden Flint werkte in de negentigste minuut de gelijkmaker achter Claudio Bravo. Het gelijkspel werd Bristol City vervolgens echter nog afgesnoept door City. De Bruyne besliste de wedstrijd in Manchester City's voordeel.

Daardoor is de koploper van de Premier League zeker van de finale op Wembley. Daarin zal een sterke ploeg de tegenstander zijn, aangezien Arsenal en Chelsea daarvoor de gegadigden zijn. Het eerste duel tussen die teams eindigde in 0-0. De return staat woensdagavond op het menu in het Emirates Stadium.

De League Cup-finale wordt op 25 februari gewerkt. 

 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen