Oefenmeester Faber vertrekt na dit seizoen bij FC Groningen

24 januari 2018, 09:12   Bijgewerkt: 24 januari 2018, 09:25

De wegen van Ernest Faber en FC Groningen scheiden na dit seizoen, zo heeft de club woensdagochtend bekendgemaakt. Volgens Groningen is die beslissing het resultaat van gesprekken tussen de directie van de club en de 46-jarige trainer. Faber maakt het seizoen wel gewoon af bij De Trots van het Noorden. Ook assistent-trainer Marcel Groninger zwaait na dit voetbaljaar af.

Volgens Groningen geven 'beide partijen er de voorkeur aan om na dit seizoen een andere weg in te slaan'. Manager technische zaken Ron Jans geeft tekst en uitleg. "Zoals onze samenwerking tot nu toe steeds loopt, is ook deze beslissing in een prima verstandhouding tot stand gekomen. Het is goed dat er nu duidelijkheid is, daar kunnen beide partijen verder mee. We hebben er alle vertrouwen in dat we de stijgende lijn van de laatste weken – waarin diverse talenten uit de eigen opleiding de kans krijgen zich te profileren – kunnen doortrekken en zijn ervan overtuigd dat we dit seizoen op een goede manier met elkaar kunnen afsluiten."

Faber, die bezig is aan zijn tweede seizoen bij Groningen, sluit zich daarbij aan. "Beide partijen hadden dezelfde gedachte om na dit seizoen een andere weg te willen inslaan. Die beslissing had ik voor mezelf al genomen. We gaan met elkaar op professionele wijze verder en richten al onze aandacht op een goede tweede seizoenshelft."

Faber kwam in 2016 over van NEC, waarmee hij indruk had gemaakt als promovendus. De ploeg uit Nijmegen werd destijds, vooral door een goede eerste seizoenshelft, knap tiende. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen