Van de Looi na dit seizoen weg bij Willem II: "Niet verwacht"

24 januari 2018, 13:40

Erwin van de Looi neemt na dit seizoen afscheid van Willem II. De hoofdtrainer beschikt in Tilburg over een aflopende verbintenis en heeft bij de club aangegeven dat contract niet te willen verlengen. Hij opteert voor een nieuw avontuur.

Van de Looi is bezig aan zijn tweede seizoen bij Willem en voegt dus geen derde jaar toe aan zijn contract. "Persoonlijke beslissingen zoals deze, neem ik ook vaak op gevoel. Nadat ik mijn besluit over mijn toekomst had genomen, heb ik de club hiervan op de hoogte gesteld. Dit geeft duidelijkheid voor iedereen. Willem II krijgt alle tijd zich te richten op mijn opvolging en wij kunnen alle energie steken in sportieve successen", reageert de coach op de website van de club.

Voor technisch directeur Joris Mathijsen komt het nieuws als een verrassing. "We hadden afgesproken onze samenwerking in maart te evalueren. Erwin heeft ons echter vorige week laten weten zijn contract niet te verlengen. Wij hadden dit niet verwacht, maar respecteren zijn keuze en hebben nu ruim de tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe hoofdtrainer. De komende maanden gaan we samen met Erwin, de overige stafleden en spelers er alles aan doen om in de competitie zo snel mogelijk de weg naar boven in te zetten en de KNVB Beker te winnen." Willem II staat momenteel op de veertiende plaats.

Eerder vandaag kondigde FC Groningen aan dat Ernest Faber na dit seizoen afzwaait bij de club.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen