Strootman en Roma pakken in slotfase punt bij Sampdoria

24 januari 2018, 22:35   Bijgewerkt: 24 januari 2018, 22:47

Na het gelijkspel tegen Internazionale afgelopen weekend is AS Roma er ook tegen Sampdoria niet in geslaagd om drie punten te pakken. De ploeg van Kevin Strootman speelde woensdagavond met 1-1 gelijk. Daardoor blijft het verschil met nummer vier Inter twee punten.

Roma en Sampdoria leken met een 0-0 stand te gaan rusten, maar vlak voor rust kreeg Sampdoria een strafschop toegekend. Er leek eerst weinig aan de hand maar de video-arbitrage constateerde een handsbal van Aleksandar Kolarov. Fabio Quagliarella schoot de thuisploeg vervolgens vanaf elf meter op voorsprong.

Zo leek AS Roma tegen een nederlaag aan te gaan lopen, maar de bezoekers kwamen in de absolute slotfase toch nog terug. Edin Dzeko kopte de gelijkmaker binnen waardoor de bezoekers toch nog een punt overhielden aan het duel. Roma blijft daardoor de nummer vijf met twee punten achterstand op Internazionale. Sampdoria staat zesde en heeft zeven punten minder dan Roma. Strootman begon in de basis bij Roma en speelde negentig minuten.