Oud-commercieel directeur heeft zorgen om Heerenveen

25 januari 2018, 13:28   Bijgewerkt: 25 januari 2018, 14:25

Het lijkt weer onrustig te worden op de burelen bij sc Heerenveen. Nadat commercieel manager Henk Bloemers opstapte en diens opvolger Marieke Kamminga na negen dagen ook al weer vertrok uit Fryslân, doet Bloemers nu ook nog eens een boekje open over de gang van zaken bij de Friese club. "Ik maak me zorgen om de club, met de leidinggevende visie en beleid van Luuc Eisenga, de directeur.

"Het is niet mijn doel om iemand te beschadigen, want ik heb een supertijd gehad bij Heerenveen", begint de voormalig commercieel directeur tegenover de Leeuwarder Courant. Hoewel de financiële doelstelling ruim gehaald werd door zijn team, kreeg Bloemers een aanbod om salesmanager te worden. Een veel mindere functie dan hij had.

"Dat en het feit dat er achter mijn rug om al mensen waren benaderd die mijn rol als commercieel manager moesten overnemen, maakten dat ik een heel slecht gevoel kreeg", legt hij uit. "Ik maakte me zorgen over de geloofwaardigheid van mij en de club richting fans en sponsoren. Luuc zei dat het wel goed zou komen als we mijn nieuwe functie op een bepaalde manier, met een draai, zouden communiceren. Daar heb ik een nacht wakker van gelegen. De volgende dag heb ik gezegd dat ik stop."

Een van de punten die Bloemers benoemt, is het eigenwijze karakter van Eisenga. "Luuc ziet graag dat alles gebeurt zoals hij het wil", vertelt hij over het maken van afspraken en de rol van die van commercieel directeur. Volgens de vertrokken werknemer zouden de meeste van zijn plannen afgekeurd zijn door de directeur. "Wat trouwens mag, want hij is uiteindelijk de baas."

Zelf wil Eisenga inhoudelijk niet ingaan op de beschuldigingen. "Het feit dat Henk prima werk heeft afgeleverd in het contact met onze sponsoren, koester ik. Je kunt inderdaad concluderen dat Henk zich niet kon vinden in het beleid zoals vastgelegd in en voortvloeiend uit het beleidsplan. Dat plan is via het managementteam, de ondernemingsraad en de raad van commissarissen uiteindelijk goedgekeurd door het stichtingsbestuur."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen