Aanklager verhoogt eis tegen Matavz tot vijf duels

25 januari 2018, 22:57

De aanklager betaald voetbal heeft donderdagavond tijdens de zitting in Zeist de strafeis tegen Tim Matavz verhoogd van vier naar vijf duels. De spits van Vitesse zou zaterdagavond tijdens het duel met sc Heerenveen een elleboogstoot hebben uitgedeeld aan Denzel Dumfries.

De oorspronkelijke eis tegen Matavz was vijf duels waarvan één voorwaardelijk. Club en speler besloten echter om niet akkoord te gaan met het voorstel. Tijdens de zitting in Zeist verdedigde Matavz zich door te zeggen dat het ging om een uitgestoken arm die door Dumfries werd weggeduwd, zo schrijft de Gelderlander. "Vitesse heeft grenzen. Maar dit is wel perceptie. Kijk de beelden goed en langzaam, dan is dit geen elleboogstoot", aldus Marc van Hintum, die namens Vitesse bij de zitting aanwezig was.

De aanklager betaald voetbal oordeelde desondanks dat er wel sprake was van een bewuste elleboog. Er werd daarom besloten tot verhoging van de strafeis naar vijf wedstrijden schorsing plus één voorwaardelijk. Vrijdagochtend om 10.00 uur volgt de uitspraak.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen