Barça wint thuis wel van Espanyol en bereikt halve finale Copa

25 januari 2018, 23:29

FC Barcelona heeft de halve finale van de Copa del Rey behaald. In het eigen Camp Nou werd met 2-0 gewonnen, waardoor de 1-0 nederlaag in de heenwedstrijd werd weggepoetst. Bij de thuisploeg maakte Philippe Coutinho als invaller zijn debuut.

Barcelona wist dat het in eigen huis moest gaan scoren en nam die opdracht duidelijk serieus. Al na acht minuten spelen opende Luis Suárez de score. De Uruguyaan kopte op aangeven van Aleix Vidal binnen. Nog voor er een half uur gespeeld was viel ook de tweede treffer. Na matig verdedigen bij Espanyol was het Lionel Messi die de bal oppikte en voor 2-0 zorgde. Barcelona had nog vaker kunnen scoren, maar pogingen van onder anderen Suárez en Messi troffen geen doel.

In de tweede helft was het duel een stuk minder kansrijk. Het hoogtepunt was het debuut van recordaankoop Coutinho. Hij kwam na 67 minuten in het veld voor Andrés Iniesta. Omdat Espanyol aan één doelpunt genoeg zou hebben om de halve finale te bereiken, bleef het wel spannend. De grootste kans was echter voor Barcelona. In de slotfase zag Messi zijn kopbal de paal raken. Jasper Cillessen, die als tweede doelman van Barcelona de bekerwedstrijden keept, hield zijn doel schoon en zo bleef het uiteindelijk bij 2-1 waardoor de ploeg van Ernesto Valverde naar de halve finales gaat. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen