Gepasseerde Troupée baalt van reservebeurten in Utrecht

28 januari 2018, 10:07

Als Speler van het Jaar van FC Utrecht stond Giovanni Troupée (18) op het punt door te breken, maar halverwege dit seizoen zit de linksback vaker op de bank dan hij minuten maakt. Tegen Feyenoord mocht de jeugdige verdediger als invaller opdraven. Troupée hoopt dat zijn optreden tegen de landskampioen zondag beloond wordt met een basisplaats tegen Ajax.

Slechts 334 Eredivisie-minuten zitten dit seizoen in de benen van Troupée. De vertrokken Erik Ten Hag gebruikte hem maar twee keer als basisspeler. Onder Jean-Paul de Jong lijkt de stand van zaken tot dusver amper veranderd. Tegen AZ hield Troupée de hele wedstrijd de bank warm. Ook tegen Feyenoord gaf De Jong de voorkeur aan anderen. Omdat Robin van der Meer geblesseerd uitviel, deed Troupée toch nog een klein uur mee.

"Aan het begin van dit seizoen heb ik een blessure gehad en heb ik een groot deel van de voorbereiding gemist. Het team bleef winnen, en stond goed. De trainer had geen reden om te wisselen. Ik had pech", vertelt Troupée aan FCUpdate.nl. "Het is frustrerend om op de bank te zitten. Dit is niet wat ik had gehoopt. In het voetbal gebeuren zaken waar je geen invloed op hebt. Soms raak je geblesseerd en als het team goed draait, heb je pech. Dat was bij mij het geval in de eerste seizoenshelft. Ik hoop dat ik het nu kan omdraaien."

Toekomst

Het liefst maakt Troupée dit seizoen ook af in de Galgenwaard. Deze week kwamen berichten naar buiten over interesse van Leeds United, Sampdoria, Hellas Verona en Benevento. Zij zouden de back willen huren. Over de belangstelling kan de Troupée niets zeggen, maar de back rekent erop dat hij in de Domstad blijft. "Ik ga daar wel vanuit. Ik wil voetballen, en hoop dat ik hier bij Utrecht ga spelen."

Troupée denkt dat Utrecht tegen Feyenoord (1-1) recht had op meer. Zondag krijgt de nummer zes van de Eredivisie een nieuwe kans tegen een topploeg. Vooral voor de achterban geldt het duel met Ajax als de wedstrijd van het jaar. "Voor ons is het natuurlijk ook een mooie wedstrijd. Dat het bij de supporters leeft, is alleen maar mooi. Dat voelen wij natuurlijk ook. Ik denk dat wij daar veel profijt van hebben. Maar als spelers benaderen we de wedstrijd tegen Ajax niet anders dan tegen Feyenoord."

Door: Steven Koelma

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen