Transferweekje: Eredivisie hot in Engeland, Arsenal frustreert

27 januari 2018, 11:00

De transfermarkt nadert z'n einde dus gaan de geruchten op volle toeren. Door de bomen kunnen we soms het bos niet meer zien, maar het ene gerucht is uiteraard serieuzer dan de ander. Daarom heeft FCUpdate.nl de wekelijkse transferrubriek 'Transferweekje' gelanceerd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende transferverhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

{image[323065][right-half][]}Chelsea: spits gezocht

De tijd dringt voor Chelsea. De Londenaren willen in de laatste dagen van de transferwindow een spits vastleggen. Een spits die moet dienen als back-up voor Alvaro Morata. Michy Batshuayi vervult nu deze rol, maar Chelsea is van plan de Belg te verhuren mits een andere spits zich aansluit bij The Blues. Verschillende, zeer opvallende namen kwamen voorbij in de Engelse media: Olivier Giroud (Arsenal), Peter Crouch (Stoke City), Andy Carroll (West Ham United) en Ashley Barnes (Burnley). Maar volgens de Britse media geldt Edin Dzeko van AS Roma als belangrijkste kandidaat om de vacature in te vullen.

{image[321779][right-half][]}Feyenoord wimpelt Newcastle United af

Feyenoord kreeg deze week Newcastle United op de stoep voor Nicolai Jørgensen. The Magpies zijn naarstig op zoek naar een spits.Jørgensen kan op St. James' Park meer dan het dubbele verdienen (2,5 miljoen euro per jaar), weet De Telegraaf. Feyenoord verlangt bijna 25 miljoen euro voor de Scandinaviër, die in De Kuip nog een contract heeft tot medio 2021. Feyenoord wees inmiddels al meerdere aanbiedingen van de nummer vijftien van de Premier League af, waarvan de laatste [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/327785/newcastle-geeft-benitez-groen-licht-en-verhoogt-bod-jrgensen/,_blank,17 miljoen euro] bedroeg. Contact is er in ieder geval, zo gaf Giovanni van Bronckhorst aan in zijn perspraatje op vrijdag. In de komende dagen gaat blijken hoe graag Newcastle Jørgensen wil inlijven.

{image[309153][right-half][]}Velthuizen solliciteert tevergeefs

Piet Velthuizen is clubloos en het leek de 31-jarige doelman wel wat om bij NAC Breda aan de slag te gaan. Immers, bij de Parel van het Zuiden is het onder de keepers een grote duiventil. Andries Noppert en Mark Birighitti voldeden niet, en Nigel Bertrams zit een schorsing van zes wedstrijden uit. Maar NAC hoeft Velthuizen niet, aldus [a,https://www.bndestem.nl/nac/geen-contact-met-velthuizen-alle-vertrouwen-in-bertrams~a44afcf0/,_blank,BN/De Stem]. Volgens de regionale krant is NAC bereid te wachten totdat Bertrams weer mag spelen. Zijn schorsing zit inmiddels op de helft. Tot die tijd staat Mark Birighitti onder de lat, met Karol Niemczycki als stand-in en is Noppert op weg naar de Italiaanse Serie B-club Foggia.

{image[322597][right-half][]}Arsenal frustreert Borussia Dortmund

Arsenal dreigt z'n eigen glazen in te gooien. The Gunners gelden als topkandidaat om Pierre-Emerick Aubameyang vast te leggen. De laatste stand van zaken is dat handelstactiek van Arsenal voor frustraties zorgt in het Signal Iduna Park. De Engelsen verhoogden hun eerste bod van vijftig miljoen euro nauwelijks, terwijl Borussia volgens Kicker zo'n zeventig miljoen euro verlangt voor de Gabonees. "Het blijft mogelijk, maar we zijn allesbehalve dichtbij", aldus Arsène Wenger.

{image[316450][right-half][Marcel Brands

Toon Gerbrands]}Brands als 'director of football'?

Marcel Brands staat er goed op in Engeland. Voor de diensten van de technisch manager van PSV bestaat niet misselijke belangstelling, als we De Telegraaf mogen geloven. Nadat de krant in december de interesse van Chelsea meldde, kwam woensdag naar buiten dat Brands ook kandidaat is bij Everton. Hij staat op een lijstje van twee om het technische beleid op zich te nemen. Steve Walsh is de huidige technisch directeur op Goodison Park, maar hij is tegelijkertijd ook hoofdscout. Walsh houdt zich meer bezig met zijn werk als scout. Iemand met een internationaal netwerk moet zijn beleidsmatige taken op zich nemen. Wat dat betreft past Brands perfect in dat plaatje. Maar bij PSV is de interesse onbekend, zo liet de club weten aan Voetbal International. Ook Brands weet zelf nergens van.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen