Ten Hag met voorkennis naar Utrecht: "Kan voordeel zijn"

26 januari 2018, 14:34

Na de gewonnen Klassieker tegen Feyenoord staat er voor Erik ten Hag wederom een pikant treffen op het programma met Ajax. De nieuwe coach van de Amsterdammers speelt zondag tegen FC Utrecht, uitgerekend de club waar tot de winterstop nog werkte. Ten Hag denkt dat zijn kennis van de Domstedelingen van waarde kan zijn.

De selectie en de tactieken van Utrecht zijn uiteraard geen verrassing voor Ten Hag. "Ik weet veel van FC Utrecht. Dat kan een voordeel zijn, maar in eerste instantie moeten we van eigen kracht uitgaan", zei hij vrijdag tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel. "Ik verwacht geen tactisch steekspel. Wij willen een bepaald type voetbal spelen. Dat betekent ageren, uitgaan van onszelf. En daarna pas kijken naar de zwaktes van de tegenstander."

Eerder dit seizoen won Ten Hag met Utrecht met 1-2 in Amsterdam. "We speelden met Utrecht toen in een aangepast systeem. Wellicht gebeurt dat zondag weer. Maar dan kunnen we erop inspelen", stelt hij. De voorkennis die hij heeft over Utrecht is volgens hem iets positiefs. "Dat kan handig zijn, maar ik moet wel steeds een afweging maken van wat ik wel en niet deel met mijn spelers. Ik moet mijn selectie ook niet overvoeren met informatie."

Ten Hag heeft tevens een update gegeven over de fysieke gesteldheid van Nick Viergever. De verdediger kampt met een enkelblessure, maar is op de weg terug. "Hij zet stappen, is weer op het veld. Hij is op de weg terug richting de selectie. We hebben wat langdurige blessures, maar verder is iedereen fit."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen