Huntelaar verwacht mooie wedstrijd van 'mini-klassieker'

26 januari 2018, 19:18

Klaas-Jan Huntelaar heeft zin in de lastige uitwedstrijd met Ajax tegen FC Utrecht. De aanvaller weet dat het een moeilijk karwei wordt, maar heeft er vertrouwen in dat het goed gaat aflopen. "Het zijn altijd mooie wedstrijden, die heel fel worden gespeeld", aldus de ervaren aanvaller.

Alleen met wat keelklachten beleefde Huntelaar de week na de overwinning in De Klassieker op Feyenoord. Ook de ontmoeting in Utrecht wordt beladen, al was het alleen al vanwege de winterse overstap van trainer Erik ten Hag die naar de hoofdstad van Nederland verkaste. "Hij weet precies hoe hij Utrecht pijn wil gaan doen", vertelt Huntelaar op het clubkanaal. "Hoe? Dat gaan we van het weekend zien. Zij zijn in elk geval gevaarlijk in de omschakeling."

Hoewel Utrecht op de ranglijst onder de Rotterdammers staat, wordt er niet anders toegeleefd naar de 'mini-klassieker' dan naar de grote Klassieker van een week eerder. "We bereiden ons hetzelfde voor als tegen Feyenoord, alleen dan met een tegenstander met andere eigenschappen. Ook met Utrecht is er een onderlinge rivaliteit."

Dat de grasmat in De Galgenwaard afgelopen woensdag tijdens Utrecht-Feyenoord (1-1) zeker niet optimaal was, zegt Huntelaar niet zo veel. "Kunstgras is ook niet altijd alles", besluit de ervaren spits.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen