Gisteren gemist: KNVB in gesprek met Koeman, debuut Sánchez

27 januari 2018, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 26 januari.

KNVB meldt zich officieel bij Koeman

De geruchten deden al maanden de ronde, maar nu is het daadwerkelijk bevestigd: de KNVB heeft Ronald Koeman benaderd om de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal te worden. Algemeen directeur Eric Gudde ziet hem als de ideale kandidaat om Dick Advocaat op te volgen. De aanstelling is nog slechts een kwestie van tijd.

Sánchez geeft assist bij debuut

Alexis Sánchez is met een overwinning en een assist gedebuteerd bij Manchester United. Toch ging het in de FA Cup uiteindelijk niet heel eenvoudig tegen Yeovil Town FC, want de openingsgoal van Marcus Rashford viel uit een verdedigingsfout van de ploeg uitkomende in de League Two. Bij de tweede goal van Ander Herrera gaf de Chilleen een assist.

Advocaat verliest weer met Sparta

Sparta Rotterdam heeft ook in de derde wedstrijd onder leiding van Dick Advocaat geen punt weten te pakken in de Eredivisie. De Rotterdammers kwamen vrijdagavond in Friesland heel vroeg op voorsprong, maar verloren uiteindelijk verdiend met 2-1 van SC Heerenveen. Uitgerekend oud-Spartaan Denzel Dumfries maakte de winnende goal, waardoor de hekkensluiter al exact twee maanden geen punt heeft gepakt.

Fortuna Sittard verliest de koppositie in de Jupiler League

Net als vorige week heeft Fortuna Sittard een pijnlijke nederlaag geleden, want in eigen huis werd niet gewonnen van FC Emmen. Waar vorige week NEC niet profiteerde, deed de ploeg uit Nijmegen dat vanavond (vrijdag) wel. Tegen het stugge Den Bosch bleek één doelpunt genoeg voor de volle buit én de koppositie van de Jupiler League. Omdat ook Jong Ajax wist te winnen, op bezoek bij RKC Waalwijk, zakken de Limburgers zelfs naar de derde plaats. 

Huntelaar verwacht een zwaar karwei

Na de overwinning op Feyenoord, verwacht aanvaller Klaas-Jan Huntelaar in en tegen FC Utrecht zeker geen makkelijke wedstrijd komend weekend in de Eredivisie. "We bereiden ons hetzelfde voor als tegen Feyenoord, alleen dan met een tegenstander met andere eigenschappen. Ook met Utrecht is er een onderlinge rivaliteit", vertelde de aanvaller met het oog op de 'Mini-klassieker'. 

Belangrijkste uitslagen:

Heerenveen - Sparta 2-1

Fortuna Sittard - FC Emmen 1-2

NEC - FC Den Bosch 1-0

Yeovil Town FC - Manchester United 0-4

Sheffield Wednesday - Reading 3-1

Besiktas - Kasimpasa 2-1

Eintracht Frankfurt - Borussia Mönchengladbach 2-0

Athletic de Bilbao - Eibar 1-1

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen