Charisteas: "Kon na het EK zelfs naar Barcelona als pinchhitter"

27 januari 2018, 09:31

Hij maakte de winnende treffer op het Europees kampioenschap, maar toch zat een transfer naar een echte grote Europese topclub er niet in voor Angelos Charisteas. De aanvaller trok van Werder Bremen naar Ajax, al was er wel interesse van grotere namen. 

"Eigenlijk kon ik overal naartoe, zelfs naar Barcelona als pinchhitter, maar zij kozen uiteindelijk voor Maxi López", vertelt de spits in gesprek met Het Algemeen Dagblad. "Ook Tottenham Hotspur en Everton waren concreet. Ik wist echt niet wat ik moest doen. Uiteindelijk zei ik 'ja', omdat me werd gezegd dat ik de derde spits zou worden bij Ajax. De druk om te tekenen was immens."

Uiteindelijk heeft Charisteas meer spijt van de overstap die hij vervolgens maakte naar rivaal Feyenoord. "De supporters vonden het maar niks dat ik van Ajax kwam. Ik moest met bodyguards naar de training, dat zal ik niet meer vergeten. Nooit heb ik me echt welkom gevoeld. Terwijl mijn medespelers nog hun best deden."

Charisteas is na zijn carrière weer teruggekeerd in Amsterdam, waar hij een Frans restaurant beheert. "Amsterdam staat voor mij gelijk aan vrijheid. Jullie vinden de stad misschien steeds drukker worden, maar ik ken Athene. Dat is nog veel drukker. Ik woon bij het Olympisch Stadion en ik fiets dan over de grachten naar het restaurant. Dat geeft me een heerlijk gevoel van vrijheid."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen