De Jong: "Je merkt dat iedereen naar Ajax toeleeft"

27 januari 2018, 10:30

Met AZ en Feyenoord op bezoek in de Galgenwaard had Jean-Paul de Jong al direct twee niet onaardige tegenstanders om zijn carrière als FC Utrecht-trainer te beginnen. Zondag staat echter de traditioneel belangrijkste wedstrijd van het seizoen op het programma voor de Domstedelingen: het thuisduel tegen Ajax.

"Wat Ajax-thuis bijzonder maakt in Utrecht? De sportieve rivaliteit", vertelt de coach op de clubwebsite, die als speler de wedstrijd zelf vaak speelde. "Je merkt dat iedereen enorm naar de wedstrijd van zondag toeleeft. De rol van de twaalfde man? De steun van de supporters slaat over naar het veld. Dat roept, zo kan ik uit eigen ervaring stellen, wat in je naar boven. Ik verwacht dat de supporters ons zondag positief zullen uiten en ons helpen op de momenten dat we de steun kunnen gebruiken."

"Waarover ik tot nu toe het meest tevreden ben, als ik kijk naar de thuisduels met AZ en Feyenoord, is de manier waarop we als team optreden binnen en buiten de lijnen", vervolgt De Jong. "We zijn met elkaar bezig. De spelers corrigeren elkaar en spreken elkaar binnen en buiten het veld aan op elkaars verantwoordelijkheden. Daardoor word je ook sterker als team en kunnen spelers met individuele kwaliteiten uitblinken."

Ondanks dat FC Utrecht midweeks een zware pot tegen Feyenoord (1-1) speelde, zijn er geen extra blessuregevallen. "De groep is heel goed uit de wedstrijd tegen Feyenoord gekomen. In die partij viel Robin van der Meer weliswaar uit vanwege knieklachten, maar die blijken mee te vallen. Vanmorgen (vrijdag, red.) trainde hij alweer mee."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen