Neres: "Niet elk Braziliaans team heeft elf pingelaars"

27 januari 2018, 11:03

David Neres is een van de meest verrassende spelers in het Eredivisie-seizoen tot dusver. Tijdens zijn eerste halfjaar bij Ajax was de Braziliaan niet heel overtuigend (al scoorde hij wel in de Klassieker), maar dit seizoen was hij voor de winterstop zeer waardevol met acht Eredivisie-goals en elf assists.

De vleugelaanvaller is geen man van veel woorden, dat blijkt ook uit het interview dat De Volkskrant zaterdag publiceert. "Mijn vader was schilder, mijn moeder schoonmaakster", zo luidt zijn volledige antwoord op de vraag of hij nog wat meer kan vertellen over zijn jeugd.

Toch rekent Neres wel nog even af met het beeld dat wij in Nederland hebben van Brazilianen en de Braziliaanse competitie. "Die Braziliaanse stijl is een cliché en bestaat helemaal niet. Als je naar de Braziliaanse competitie kijkt, dan heeft elke ploeg echt niet elf pingelaars op het veld staan. Dan win je namelijk niks."

Zelf is hij wel een authentieke pingelaar. "Dit is mijn stijl. Ik wil goals maken en assists geven, dat is belangrijker dan iemand door de benen spelen." Verder heeft hij zijn keuze voor Ajax voor een deel laten beïnvloeden door zijn zaakwaarnemers. "Met hen heb ik overlegd. Ik ben nog niet helemaal volwassen en wist dat ik hier stappen kon zetten. Het pakt goed uit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen