Roda JC wil tegen Excelsior de lijn van Twente-thuis doortrekken

27 januari 2018, 11:43

Roda JC kan zondag tegen Excelsior echt afstand nemen van de laatste plaats in de Eredivisie. Doordat Sparta vrijdag al met 2-1 verloor op bezoek bij sc Heerenveen, zien de Limburgers bij een overwinning de voorsprong groeien tot vier punten.

Bovendien heeft Robert Molenaar een goed gevoel overgehouden aan het 1-1 gelijkspel tegen FC Twente. "Natuurlijk hadden we FC Twente afgelopen week heel graag willen verslaan. Daarom hielden we gemengde gevoelens over aan het 1-1 gelijkspel. Maar de manier waarop we na de achterstand terugkwamen, was een morele opsteker en geeft vertrouwen in de toekomst", zo vertelt de trainer op de clubwebsite.

"Het was ons dit seizoen nog niet eerder gelukt om de druk zo hoog op te voeren als vorige week", vervolgt Molenaar. "Dat ons lange en hevige slotoffensief alsnog een gelijkspel opleverde, deed extra goed en toonde onze ontwikkeling aan. Inmiddels weten we dat we tegenslagen moeten incasseren en daarom was het fantastisch om te zien hoe we bleven vechten. Vooral Simon Gustafson speelde centraal op het middenveld een heel goede rol. Daarmee had hij een grote bijdrage aan ons resultaat."

Bij tegenstander Excelsior is Levi Garcia speelgerechtigd en daarmee is hij een extra optie voor Mitchell van der Gaag. "Waarvoor wij hem hebben gehaald, dat zie je terug op de training", zo spreekt hij via de clubkanalen. "Snelheid, opportunisme en doelgericht, dat heeft hij allemaal laten zien. Wij zijn daarom blij dat hij er is, want dat geeft ons aanvallend meer mogelijkheden."

"Het verschil tussen Roda JC en ons is in punten misschien groot, maar als je naar de ploegen kijkt is er niet zoveel verschil", meent de trainer van de Rotterdammers. "Wij hebben dan wel twaalf punten meer, het is echt niet zo dat je dit soort wedstrijden makkelijk wint. Het rechterrijtje van de Eredivisie is wat dat betreft groter geworden, de onderlinge verschillende tussen de ploegen zijn niet zo groot."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen