BUITENLAND: Leicester vliegt, tiental Deportivo geeft zege weg

27 januari 2018, 15:19

Leicester City heeft zich zonder al te grote inspanningen bij de laatste zestien van de FA Cup gevoegd. Peterborough United werd probleemloos aan de kant geschoven: 1-5. In La Liga gaf Deportivo La Coruña in de slotfase een 2-0 voorsprong weg tegen Levante, waardoor het met een puntedelingen (2-2) genoegen moest nemen.

- Leicester City na halfuur al klaar met Peterborough United

Het waren twee winterse versterkingen die al vroeg de wedstrijd opende voor Leicester. Adrien Silva verzorgde de assist, waarna debutant Fousseni Diabaté de 0-1 binnentikte. Niet veel later haalde Kelechi Iheanacho trefzeker uit vanaf de rand van het strafschopgebied. De definitieve beslissing kwam binnen het halfuur al, toen Iheanacho opnieuw toesloeg. Na de pauze namen The Foxes wat gas terug en dat leverde de eretreffer van Peterborough via Andrew Hughes op. In de slotfase herstelde Leicester de marge van drie nog via Diabaté, die ook zijn tweede van de dag maakte. 1-5 werd het uiteindelijk ook nog via Wilfred Ndidi.

- Tiental Deportivo La Coruña houdt niet stand tegen Levante

Tien man van Deportivo leken in eigen huis lang stand te houden tegen Levante, maar in de slotfase werd een 2-0 voorsprong alsnog weggegeven. Na de openingstreffer van Adrián López pakte Celso Borges na iets meer dan een halfuur zijn tweede gele kaart. Toch werd het op slag van rust 2-0 via Florin Andone. Lang leek Levante er niet meer aan te pas te komen, maar in de laatste tien minuten sloeg Iván López toch twee keer toe met twee heerlijke schoten. Hierdoor blijft Levant vooralsnog bij Deportivo en dus ook boven de degradatiestreep staan.

Rondom Deportivo circuleert sinds deze week ineens de naam van Clarence Seedorf. Cristóbal Parralo is momenteel de manager, maar hij is in eerste instantie alleen aangesteld om het seizoen af te maken, nadat Pepe Mel in oktober op straat werd gezet.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen