Assists Robben helpen Bayern aan zege, Dortmund gelijk

27 januari 2018, 17:25

Koploper Bayern München heeft zaterdag op bezoek bij Hoffenheim een 5-2 zege geboekt. Arjen Robben was met twee assists belangrijk. Ook nummer twee Schalke 04 wist drie punten te pakken. Het duel met VfB Stuttgart eindigde in 0-2.

Bayern - Hoffenheim 5-2

Hoffenheim kreeg al na drie minuten een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Na een overtreding van Joshua Kimmich op Serge Gnabry, kregen de bezoekers een strafschop toegewezen. Gnarby ging zelf achter de bal staan, maar miste vanaf elf meter. In de rebound schoot Mark Uth wel raak. Enkele minuten later was Gnarby toch trefzeker en zette hij Hoffenheim op 0-2. Bayern stelde echter nog voor rust orde op zaken. Robert Lewandowski tekende na 21 minuten voor de aansluitingstreffer. Vier minuten later maakte Jerome Boateng op aangeven van Robben de gelijkmaker.

Borussia Dortmund - Freiburg 2-2

Na twee remises op rij in de Bundesliga heeft Borussia Dortmund opnieuw puntenverlies geleden. Op bezoek bij nummer elf Freiburg werd met 2-2 gelijkgespeeld. Dortmund begon goed en kwam via Shinji Kagawa al in het eerste kwart van de wedstrijd op voorsprong. Nils Petersen tekende echter al snel voor de gelijkmaker waardoor de ploegen bij een 1-1 stand gingen rusten.

Met nog iets meer dan twintig minuten te spelen, maakte Petersen zijn tweede van de wedstrijd en zette Freiburg op voorsprong. Zo leek Dortmund drie punten te gaan verliezen, maar in blessuretijd tekende Jeremy Toljan voor de belangrijke gelijkmaker. De ploeg van Peter Stöger staat momenteel vijfde, met één punt achterstand op nummer vier RB Leipzig.

Stuttgart - Schalke 04 0-2

Nummer twee Schalke 04 boekte een vrij eenvoudige zege op VfB Stuttgart. Naldo kopte na veertien minuten spelen de openingstreffer binnen voor de bezoekers. Vijf minuten later kreeg Schalke een strafschop toegewezen na een overtreding op Leon Goretzka. Amine Harit verzilverde het buitenkansje en zo was de einstand al na negentien minuten spelen bereikt. Schalke blijft daardoor de nummer twee met 34 punten.

RB Leipzig - HSV 1-1

Laagvlieger HSV hield RB Leipzig knap op een gelijkspel: 1-1. De thuisploeg begon goed en kwam na negen minuten op voorsprong door een treffer van Bruma. Na een half uur tekende voormalig FC Groningen speler Filip Kostic voor de gelijkmaker. Na rust werd vervolgens niet meer gescoord. Omdat Eintracht Frankfurt vrijdag wel won, slaagt Leipzig er niet in om de derde plek te heroveren. HSV blijft op de voorlaatste plaats staan.

FC Köln - Augsburg 1-1

Hekkensluiter FC Köln heeft een punt weten te pakken tegen FC Augsburg. Milos Jojic zette de thuisploeg vlak voor rust op voorsprong. Dertien minuten voor tijd wist Augsburg pas iets terug te doen. Caiuby zorgde voor de gelijkmaker waardoor het duel in 1-1 eindigde. Jeffrey Gouweleeuw begon in de basis maar werd in de rust naar de kant gehaald.