"Advocaat hamert vooral op passie en beleving in het team"

28 januari 2018, 10:42

Dick Advocaat hamert in zijn eerste weken als hoofdtrainer van Sparta Rotterdam vooral op passie en beleving in de selectie. Dat vertelt verdediger Sander Fischer. "Dat ontbrak er de laatste twee wedstrijden voor de winterstop aan."

Vooralsnog geen hele grote tactische aanpassingen op Het Kasteel. Nee, de nieuwe trainer van Sparta houdt het voorlopig 'gewoon' simpel. "De trainer zit er boven op en hamert op passie en beleving in ons team", legt Fischer uit bij De Tafel van Kees. "De laatste wedstrijden voor de winterstop viel het uit elkaar en die wedstrijden heeft de trainer ook gezien."

Verder koestert Advocaat vooral de zekerheden in de tactiek bij de Rotterdammers. "Als je vanuit een compacte spelopvatting speelt, met genoeg mensen achter de bal, is het heel moeilijk om er doorheen te komen", vertaalt de verdediger de nieuwe speelwijze van Sparta, dat voor de winterstop met 7-0 klop kreeg van Feyenoord en vervolgens met 4-0 onderuit ging tegen FC Groningen. 

Sinds de komst van Advocaat won Sparta weliswaar nog geen wedstrijd in de Eredivisie, wel was het drie keer dichtbij een punt. Zowel van Vitesse (0-1), Excelsior (2-3) als ook Heerenveen (2-1) verloor het slechts met één doelpunt verschil.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen