Assaidi sluit zich aan bij Verbeek: "PSV speelt heel laf"

28 januari 2018, 13:00

Niet alleen Gertjan Verbeek had moeite met de speelwijze van koploper PSV zaterdagavond tegen FC Twente, maar ook Oussama Assaidi is niet te spreken over de manier waarop de Eindhovenaren zich in Enschede presenteerden. "Ik vond PSV laf voetbal spelen", vertelt de aanvaller.

Niet alleen na het verloren duel, maar ook op het veld gaf hij zijn mening. "Ik weet niet meer tegen wie, maar in het veld zei ik ook: 'Jullie spelen echt op z'n Duits'", legt Assaidi uit tegenover RTV Oost.

"Als je zo kan winnen, zullen zij er blij mee zijn. Maar dat is niet echt het spel waar ik van geniet. Ik vond PSV laf voetbal spelen. De eerste helft deden wij dat ook een beetje, maar in onze situatie kunnen we niet constant op de aanval spelen", verklaart hij het verschil tussen Twente en PSV.

Helaas voor Assaidi en ook trainer Verbeek, die het spel van PSV eerder 'schijtbakkenvoetbal' noemde, kon de thuisploeg het niet afstraffen. "De tweede helft toonden we meer lef en had er meer ingezeten. We hadden minimaal een punt verdiend. Op het einde gaan zij bijna met zes verdedigers spelen. Dat is PSV-onwaardig. Heel laf."

Uit een counter maakte de koploper overigens nog wel de 0-2 in de slotfase van het duel, dat ze daardoor wederom 'gewoon' wonnen. Assaidi: "Dat is hoe PSV voetbalt: ons in slaap proberen te sussen en dan counteren."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen