Knollenveld Utrecht levert Ten Hag met Ajax puntenverlies op

28 januari 2018, 14:37   Bijgewerkt: 28 januari 2018, 22:55

In de strijd om de landstitel heeft Ajax dure punten laten liggen. Op bezoek bij FC Utrecht, waar trainer Erik ten Hag zijn weerzien had met zijn oude werkgever, kwam het niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel (0-0). Het was wel de betere ploeg op het slechte veld in de Domstad, maar zorgde voor aanzienlijk minder dreiging voorin dan de afgelopen weken. Ook had het moeite met het keiharde spel van de thuisploeg. 

Op voorhand was de opdracht voor de ploeg van Ten Hag weer duidelijk: drie punten. PSV won namelijk op bezoek bij FC Twente (0-2) en kwam dus weer op acht punten voorsprong. Tegen zijn voormalige club moest Ten Hag dus winnen om weer aansluiting te vinden met de Eindhovenaren, maar de cijfers uit het verleden boden wat dat betreft al weinig hoop. De laatste jaren had Ajax het bijzonder lastig in Utrecht. 

Uiteindelijk bleef het dus bij een doelpuntloos gelijkspel in de Domstad, waardoor Ajax minimaal acht punten moet goedmaken als het nog kampioen wil worden dit seizoen. PSV is daarom nu al de grote winnaar van dit Eredivisie, want hoewel er veel kritiek is op de speelwijze van de formatie van Phillip Cocu, winnen zij slechte wedstrijden wel. Al zal Ajax, niet geheel onterecht, ook het veld als schuldige aanwijzen. En uiteraard verdient FC Utrecht de credits voor het vertoonde spel en werklust. 

Opstellingen en beoordelingen:

FC Utrecht: David Jensen 9, Giovanni Troupee 6, Ramon Leeuwin 7, Willem Janssen 6, Mark van der Maarel 7, Sean Klaiber 6, Rico Strieder 7, Yassin Ayoub 8, Lukas Gortler 3 (58. Cyriel Dessers 6), Gyrano Kerk 7, Zakaria Labyad 7.

Ajax: Andre Onana 7, Joel Veltman 6, Matthijs de Ligt 7, Frenkie de Jong 7, Nicolas Tagliafico 6, Donny van de Beek 6, Lasse Schöne 6, Hakim Ziyech 7, David Neres 5, Klaas-Jan Huntelaar 5, Justin Kluivert 6.

*Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen