De Jong over 'hard' FC Utrecht: "Sportiviteit en respect voorop"

28 januari 2018, 15:40   Bijgewerkt: 28 januari 2018, 15:47

Jean-Paul de Jong is trots op zijn ploeg na het doelpuntloze gelijkspel tegen Ajax. Volgens de coach deed FC Utrecht precies wat op voorhand de afspraak was. "Alleen jammer dat de individuen op het laatst de winst van het collectief niet konden grijpen", analyseerde hij.

Verder roemde hij vooral de teamprestatie van FC Utrecht én de steun van de supporters in De Galgenwaard. "We hadden echt een twaalfde man, ze hebben ons er doorheen geholpen. Drie wedstrijden in de week spelen is zwaar, maar zoals we het ingevuld hebben, daar ben ik blij mee", vertelde hij tegenover FOX Sports.

Over de hardheid van zijn ploeg was De Jong in zekere zin ook tevreden. "Maar wel met respect en sportiviteit voorop. Je moet sterk, maar ook slim zijn. Met elkaar de tegenstander bespelen. We hebben weinig tot niets weggegeven en dus is al met al een gelijkspel terecht."

Waar aanvaller Lukas Görtler vanaf de bank aan het einde van de wedstrijd een tweede gele en dus rode kaart kreeg omdat hij de bal te lang beet hield, had de spits die ook eerder al kunnen krijgen na een harde tackle op Nicolás Tagliafico. Dat vond ook De Jong na het bekijken van de beelden: "Ongelukkig. Een echte tackle van een aanvaller. Hij had wel rood kunnen krijgen, ja."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen