Feyenoord boekt tegen ADO Den Haag eerste zege van 2018

28 januari 2018, 16:33

In de eigen Kuip heeft Feyenoord haar eerste overwinning van het nieuwe jaar geboekt. Tegen een stug ADO Den Haag vielen in de tweede helft de goals, speelde Nicolai Jørgensen wellicht zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord en maakte Robin van Persie zijn rentree in de Rotterdamse thuisbasis. De eindstand, want gevoetbald werd er uiteraard ook, was uiteindelijk 3-1.

De toon werd in de openingsfase dus gezet door Feyenoord, maar ADO stond redelijk compact en zette sporadisch gegroepeerd druk. Via een snelle combinatie en een slim passje van Jens Toornstra kwam de volgende grote kans weer op de naam van Jørgensen, maar opnieuw bleef de openingstreffer uit. De international van Denemarken beschermde goed de bal en haalde uit met zijn zwakkere linker, maar zag zijn poging op de paal eindigen. Behoudens een rollertje van Berghuis was dit ook het laatste wapenfeit van Feyenoord in de eerste helft.

Toch viel er vlak voor het rustsignaal nog bijna een doelpunt, maar dan aan de andere kant. ADO was 45 minuten lang voornamelijk aan het tegenhouden, maar meldde zich in de blessuretijd van de eerste helft ineens voor het doel van Feyenoord-keeper Brad Jones. De bal bleef hangen, waarna Sheraldo Becker van dichtbij kon binnenwerken, ware het niet dat hij de bal totaal verkeerd raakte. Ook de afvallende bal was geen prooi voor de ADO-aanvallers, waardoor Feyenoord opgelucht adem kon halen en er met een 0-0 tussenstand gepauzeerd werd.

ADO nam brutaal het initiatief in het begin van de tweede helft, maar uit een mislukte corner wist Feyenoord juist gevaarlijk te worden met een snelle tegenstoot. Toornstra stuurde Berghuis weg, maar ADO-jongeling Shaquille Pinas wist met een sliding het schot van Berghuis te blokkeren. De openingstreffer zou echter alsnog snel vallen: na een periode van lang balbezit voor de thuisploeg viel in de 55ste minuut de 1-0. Renato Tapia dribbelde in en kreeg met een ultieme poging de bal bij Berghuis. De linksbenige vleugelaanvaller gaf vervolgens de bal met veel gevoel voor, en de tot dan toe ongelukkig spelende Tonny Vilhena stond op de goede plek en knikte simpel binnen.

De bezoekers uit Den Haag kregen een ferme tik van de tegentreffer, en hadden geluk dat de score niet snel uitgebreid werd. Via Berghuis, Toornstra en Karim El Ahmadi kreeg Feyenoord genoeg kansen op de 2-0, maar bleek het ongelukkig in de afronding. Jørgensen, die dit seizoen tot nu toe elke 105 minuten direct betrokken was bij een doelpunt, speelde een erg anonieme tweede helft en ook hij had pech: zijn harde volley werd op de doellijn gekeerd. Toornstra kon de bal echter oppikken en legde terug op Berghuis, die weer eens aantoonde over een ragfijne linker te beschikken: 2-0.

De comfortabele voorsprong hield echter niet lang stand: Lex Immers schoot een afvallende bal keihard tegen de touwen en bracht zo de spanning helemaal terug. Becker had in de eerste helft al kunnen scoren, en had ook tot twee keer toe de 2-2 op zijn schoen, maar de oud-Ajacied was niet scherp voor de goal. In de 80ste minuut zette Feyenoord de marge weer op twee: Berghuis en Toornstra combineerden en laatstgenoemde bekroonde zijn prima optreden met een doelpunt. Hierna kwam Van Persie in het veld voor Jørgensen, die wellicht zijn laatste Feyenoord-minuten erop heeft zitten. Gescoord werd er door Van Persie en consorten niet meer, en dus stokte de teller op 3-1.

Opstellingen en beoordelingen:

Feyenoord: Brad Jones 6; Bart Nieuwkoop 6 (46. Kevin Diks 5), Sven van Beek 5.5, Renato Tapia 6, Tyrell Malacia 6; Karim El Ahmadi 6.5, Jens Toornstra 7.5, Tonny Vilhena 6; Steven Berghuis 7, Nicolai Jörgensen 6 (83. Robin van Persie -), Sam Larsson 5.

ADO Den Haag: Robert Zwinkels 5; Tyronne Ebuehi 5, Tommy Beugelsdijk 5, Shaquille Pinas 6, Aaron Meijers 6; Danny Bakker 5, Abdenasser El Khayatti 5, Lex Immers 6.5; Sheraldo Becker 3 (87. Thijmen Goppel –), Bjørn Johnsen 4 (87. Delano Ladan -), Erik Falkenburg 4 (59. Elson Hooi 5).

*Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen