"Als Twente er niet in blijft, moet Verbeek zijn diploma inleveren"

29 januari 2018, 07:36   Bijgewerkt: 29 januari 2018, 09:28

Willem van Hanegem vindt dat Gertjan Verbeek aan zijn stand verplicht is om in de Eredivisie te blijven met FC Twente. Volgens De Kromme heeft hij namelijk een alleraardigste selectie tot zijn beschikking en heeft hij met Oussama Assaidi een grote smaakmaker in het team. "Van hem word ik juist wél blij", vertelt hij.

In zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad gaat hij in op de situatie van de Tukkers. "Bij FC Twente lopen enkele jongens van wie ik juist wél blij word. Van zo'n Oussama Assaidi kan ik echt genieten. Hij wil altijd vooruit, maakt zijn acties op intuïtie. Dat zie je ook gelijk als Mounir El Hamdaoui bij Twente invalt. Die gasten maken er echt wat van."

Volgens Van Hanegem heeft dat onder meer te maken met het feit dat zij vrijuit durven spelen. "Jongens die niet volgepropt worden met aanwijzingen van de trainer. Ik heb echt het gevoel dat er spelers zijn die zich geremd voelen door al die tactische plannen. Verschrikkelijk vind ik dat. Gelukkig kan Assaidi lekker zijn gang gaan. Als Gertjan Verbeek met deze selectie niet in de Eredivisie blijft, dan moet hij zijn trainersdiploma maar inleveren."

Koeman

Ook over de aanstelling van Ronald Koeman bij de KNVB is het Feyenoord-icoon duidelijk. "Een logische keuze", vindt hij. "Ik vind het goed dat er een Nederlandse coach wordt aangesteld. Dan hoor ik bijvoorbeeld ook de naam van Jürgen Klinsmann vallen, maar dan moet je oppassen dat het trainingsveld niet vol staat met boeddha-beeldjes. Kom op zeg, laat het voetbal nou de basis blijven. Dan klimmen we misschien nog een keer uit het dal."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen