Alaves ziedend om arbiter na late nederlaag tegen Barcelona

29 januari 2018, 08:52   Bijgewerkt: 29 januari 2018, 09:02

FC Barcelona kwam zondagavond heel goed weg in eigen huis tegen laagvlieger Alaves (2-1). Beide doelpunten van de Catalanen waren zeer omstreden (handsbal van Gerard Piqué en buitenspel van Paco Alcacer voor de vrije trap); bovendien zag arbiter Víctor Laguardia natrappen van Luis Suárez en een duidelijke handsbal van Samuel Umtiti over het hoofd in de slotfase. Het zorgt voor woede bij de nummer zeventien van de Primera Division.

"Het was een duidelijke penalty", vond aanvaller John Guidetti, die zijn schot tegen de arm van Umtiti zag gaan vlak voor het einde van de wedstrijd, tegenover Movistar Partidazo. "Als je tegen een van de beste teams van de wereld speelt, heb je wat geluk nodig. Mijn teamgenoten vonden het ook overduidelijk hands. Volgens mij hebben we een videoscheidsrechter nodig in Spanje."

De reden van de boosheid is te verklaren, zeker in de wetenschap dat scheidsrechter Laguardia eerder nog een doelpunt van Barcelona van Messi tegen Valencia om onverklaarbare reden niet goedkeurde, terwijl de bal wel de lijn gepasseerd had. Bij Alaves geloven ze er heilig in dat hij zijn fout van destijds wilde compenseren.

Ook voorzitter Fernandez de Trocones was woest over het incident in Camp Nou, waar Barça in de laatste twintig minuten pas toesloeg nadat Guidetti de score had geopend. "Het is schandalig. De hele wereld zag dat het een strafschop was", sprak hij. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen