ErediVisie: Gronings spektakel, Labyad Ajacied en een Langejan

29 januari 2018, 10:35   Bijgewerkt: 29 januari 2018, 11:50

Zo regulier als PSV langs FC Twente ging afgelopen speelweekend, hobbelt FCUpdate.nl weer de Eredivisieronde door met al het opmerkelijke dat gebeurde op de Nederlandse velden. Zakaria Labyad die voor even Ajacied was, Thomas Langejan, het Groningse spektakel en de twintigste van Toornstra thuis behandelen we overigens wel wat spectaculairder dan het spel van PSV, voordat Gertjan Verbeek de wekelijkse 'ErediVisie' een schijtbakkenrubriek noemt.

{image[323755][right-half][]}Gronings spektakel

Na de fluitconcerten en ontevredenheid bij de FC Groningen-fans tijdens de eerste seizoenshelft, heeft de selectie van Ernest Faber ongetwijfeld besloten om in eigen huis hoe dan ook spektakel te bieden. Ten koste van (bijna alles). Sinds de maand december maakten de Groningers gemiddeld meer dan drie doelpunten per wedstrijd (Heracles Almelo 3-3, Sparta Rotterdam 4-0, PSV 3-3). Het zorgt ervoor dat alleen Ajax en PSV vaker scoorden in eigen huis dan de Groningers. En waar de toeschouwers in eigen huis tot dusver überhaupt de meeste goals zagen dit seizoen? Juist: in het hoge noorden. Er is dus geen enkele reden meer om weg te blijven.

{image[323485][left-half][]}Labyad voor tien seconden Ajacied

Het was ongetwijfeld zijn kortste dienstverband tot dusver, maar Zakaria Labyad kan ik elk geval zeggen dat hij het Ajax-shirt gedragen heeft. Na de doelpuntloze remise in Utrecht viel er over veel na te praten, maar ook zeker over de actie van de middenvelder. Dat hij shirtje ruilde met Hakim Ziyech was te begrijpen - dat hij het vervolgens vol trots droeg een stuk minder. Dat captain Willem Janssen en Sean Klaiber hem direct corrigeerden, was onmogelijk verrassend te noemen. Velen hadden Labyad deze winter wel in een Ajax-shirt verwacht, maar toch niet op deze manier. 

{image[323753][right-half][]}Wereldgoals in Zwolle

Wie mooi voetbal wil zien, boekt over het algemeen een reis naar Barcelona, Manchester of pakt wellicht de auto om naar München te tuffen. Toch was het zaterdagavond ook meer dan de moeite waard om een bezoekje te brengen aan het kunstgrasveld in Zwolle. Want daar vielen drie wereldgoals. Met een beetje creativiteit zag je bij Bryan Linssen een Bergkampiaanse aanname, schoot Younes Namli de bal met de curve van Roberto Carlos en had Mason Mount voor even de precisie van Lionel Messi. In elk geval was het qua treffers optimaal genieten Onder de Peperbus.

Toornstra twintigmaal thuis

Dat Jens Toornstra vaker in eigen huis scoort dan op vreemde bodem, werd tijdens het kampioensjaar wel duidelijk. Maar hij gaat daar gewoon rustig mee door. Ook tegen ADO Den Haag was hij wéér in eigen huis trefzeker en dat betekende zijn twintigste (!) achtereenvolgende thuistreffer in de Eredivisie. Sinds 16 februari 2016, toen hij in de Johan Cruijff Arena scoorde, trof hij in competitieverband alleen nog het net in De Kuip. Heeft Jens het gewoon niet zo op busreizen of is het een bizar toeval?

{image[322586][right-half][]}Thomas Langejan

Vooralsnog is 2018 wel een ballenjaar als het gaat om de backs uit de Eredivisie. Nadat vorige week Matt Miazga Lingo speelde met de zak van Denzel Dumfries, was ditmaal Thomas Ouwejan van AZ het slachtoffer. Tegen Willem II kreeg de back snoeihard een bal tegen zijn edele delen, waardoor hij even op het gras moest bijkomen van de pijn. Thomas had nogal pijn van zijn Lange Jan. "De kindjes zullen nog wel even op zich laten wachten", was het passende commentaar op de radio.

Wat verder nog opviel...

Görtler kreeg vanaf de bank de kaart die hij al had moeten hebben:

Manu Garcia begeeft zich op glad ijs:

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen